Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αναβλήθηκε ξανά η έφεση του Μητροπολίτη Κερκύρας!

Μητροπολίτης Κερκύρας
09 Ιουνίου 2022 / 10:21

Η ημερομηνία ορίστηκε για τις 4 Μαΐου του 2023, ώστε να έχει προηγηθεί η δίκη της Δημάρχου στο Εφετείο στις 3 Απριλίου.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Αναβλήθηκε για δεύτερη φορά και παραπέμπεται στον Μάιο του 2023, η εκδίκαση της έφεσης που άσκησε ο Εισαγγελέας κατά της αθωωτικής πρωτόδικης απόφασης για τον Μητροπολίτη Κέρκυρας Νεκτάριο.

Η πρώτη αναβολή είχε δοθεί στις 13 Ιανουρίου, για λόγους υγείας του Μητροπολίτη και του Δημ. Μεταλληνού.

Η Εισαγγελέας της έδρας κ. Παππά πρότεινε αναβολή, προκειμένου να γίνει συνεκδίκαση με την υπόθεση της Δημάρχου Κεντρικής Κεντρικής Κέρκυρας, σύμφωνα με το άρθρο 59 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Σημειώνεται ότι η Μερόπη Υδραίου έχει παραπεμφθεί να εκδικαστεί το 2023 για την ίδια πράξη σε ανώτερο Δικαστήριο (Εφετείο Κερκυρας), λόγω ειδικής δωσιδικίας που προβλέπεται εξαιτίας της ιδιότητάς της ως δικηγόρου και επομένως αυτή η υπόθεση δεν έχει κριθεί ακόμα ούτε στον πρώτο βαθμό.

Με την πρόταση της Εισαγγελέως ωστόσο διαφώνησαν από την αρχή οι συνήγοροι, με το σκεπτικό ότι η διαδικασία θα καθυστερήσει πολύ και έως τότε ο Μητροπολίτης θα είναι "όμηρος" μιας δικαστικής εκκρεμότητας σε βάρος του. 

Το Δικαστήριο αποφάσισε κατά πλειοψηφία να αναβάλλει τη δίκη για τις 4 Μαΐου 2023, ώστε να έχει προηγηθεί η δίκη της Δημάρχου στις 3 Απριλίου.  

Μιλώντας στην "Ε" ο συνήγορος του Μητροπολίτη Γιάννης Κοντός ανέφερε ότι το «το δικαστήριο θεώρησε ότι η υπόθεση, ως συναφής πρέπει να επανενωθεί, ενδεχομένως σε δεύτερο βαθμό. 
Σε περίπτωση που η υπόθεση της Δημάρχου τελειώσει στο Εφετείο απαλλακτικά, η δική μας υπόθεση θα δικαστεί στο Τριμελές Πλημμελλειοδικείο». 

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ - ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ