Τρίτη 16.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έκθεση ζωγραφικής της Jutta Depis, «Colours ΙΙ» στο Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου

Jutta Depis
08 Ιουνίου 2022 / 12:18
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εγκαίνια την Τρίτη 14 Ιουνίου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Jutta Depis, Ελληνίδα καλλιτέχνης γεννημένη στην Γερμανία, είναι μόνιμα εγκατεστημένη στην Κέρκυρα από το 1994. Η βαθύτερη ανάγκη της να εκφράζεται μέσα από τη ζωγραφική επιτυγχάνεται μέσω της προσεκτικά εστιασμένης επιλογής χρωμάτων, που μεταμορφώνει στη συνέχεια με μαεστρία σε αφηρημένες αποτυπώσεις έργων τέχνης, εμπνευσμένες από την δημιουργική της διάθεση, ερμηνεύοντας τον φυσικό της περίγυρο και προσωπικές της εμπειρίες.

Μολονότι η Jutta πειραματίζεται συχνά με διάφορους τρόπους και τεχνικές ζωγραφικής, χρησιμοποιεί κατά κανόνα ακρυλικά χρώματα σε συνδυασμό με εργαλεία κουζίνας – οικοδομών, δημιουργώντας έτσι διάφορες υφές πάνω στον καμβά, που διευρύνουν τις έμφυτες τεχνικές της μίξης των χρωμάτων.

Τα αφηρημένα και ιμπρεσιονιστικά της έργα είναι μια απίθανη έκρηξη ξεχωριστών χρωμάτων. Η ικανότητά της να διαλέγει και να αναμιγνύει χρώματα διακρίνεται σε κάθε της πίνακα. Ανεξάρτητα από τις προτιμήσεις ενός λάτρη της τέχνης εύκολα αυτός θα συμπεράνει ότι η Jutta έχει μίαν εξαιρετικά σπάνια ικανότητα στη ανάμιξη των χρωμάτων, ανακαλώντας συναισθήματα με κάθε της ζωγραφικό έργο.

Μετά την επιτυχία της 1ης έκθεσης της Jutta το καλοκαίρι 2021 στο νησί των Παξών, η συλλογή έργων της των  τελευταίων 3 χρόνων θα εκτεθεί φέτος στην Κέρκυρα στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου.

Η έκθεση παρουσιάζει ζωγραφικά της έργα σε πολύ διαφορετικά στυλ, από ιμπρεσσιονιστικά σε αφηρημένα, που εκφράζουν το ταλέντο της να δημιουργεί και να συνθέτει χρωματισμούς μέσω διαφόρων τεχνικών και ανάμεικτων μέσων. Κάθε της έργο απεικονίζει το κύριο θέμα της έκθεσης, που απλά έχει τον τίτλο “Colours” - “Χρώματα”.

Εγκαίνια την Τρίτη 14 Ιουνίου, στις 20.30με παρουσίαση των έργων από την JuttaDepis, ζωντανή μουσική και καλωσόρισμα με κρασί και εκλεκτά εδέσματα.

Διάρκεια έκθεσης 14 – 28 Ιουνίου 2022

www.juttadepisart.com, Κινητό: +30 693 6899110, Instagram: @juttadepis_art

Facebook: @juttadepis.art


ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.