Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Την Πέμπτη η έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης για τον Μητροπολίτη Νεκτάριο

Έφεση
06 Ιουνίου 2022 / 09:34

Εκδικάζεται εξ αναβολής, η έφεση που άσκησε ο Εισαγγελέας κατά της πρωτόδικης αθωωτικής απόφασης για την παραβίαση των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας την Κυριακή των Βαΐων

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την Πέμπτη 9.6.2022 θα βρεθεί ξανά στο εδώλιο, ο Μητροπολίτης Κερκύρας Νεκτάριος, με την εξ αναβολής εκδίκαση της έφεσης κατά την πρωτόδικης αθωωτικής απόφασης για την υπόθεση της Κυριακής των Βαΐων του 2020.

Κατηγορούμενοι στην ίδια υπόθεση είναι επίσης ο Δημήτρης Μεταλληνός, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κεντρικής Κέρκυρας και ο Προϊστάμενος Εκδηλώσεων του Δήμου Φώτης Σκούρτης.  

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση αφορά στην έφεση που άσκησε ο Εισαγγελέας για την παραβίαση των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας και υπεράριθμους πιστούς εντός του Ναου του Αγίου Σπυρίδωνος, την Κυριακή των Βαΐων του 2020.

Η πρωτόδικη απόφαση του Δικαστηρίου ήταν αθωωτική, ωστόσο η πρόταση του Εισαγγελέα της έδρας ήταν η ενοχή του Μητροπολίτη και η αναγνώριση ελαφρυντικών. 

Το Τριμελές Πλημελειοδικείο Κέρκυρας στις 13/1/22 είχε κάνει δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης, για λόγους υγείας του Μητροπολίτη και του Δημ. Μεταλληνού, και όρισε νέα ημερομηνία εκδίκασης για τις 9.6.2022.

Συνήγοροι υπεράσπισης του Μητροπολίτη είναι ο Γιάννης Κοντός και ο Σπύρος Χριστόφιλος, ενώ την υπεράσπιση του Δημήτρη Μεταλληνού και του Φώτη Σκούρτη έχει αναλάβει ο δικηγόρος του Δήμου Άκης Δεσεγγρίνης.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ