Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στο εδώλιο εκ νέου ο Μητροπολίτης Κέρκυρας Νεκτάριος

Μητροπολίτης Νεκτάριος
11 Ιανουαρίου 2022 / 13:30

Εκδικάζεται την Πέμπτη η έφεση που άσκησε ο Εισαγγελέας κατά της αθωωτικής πρωτόδικης απόφασης

ΚΕΡΚΥΡΑ. Εκδικάζεται την Πέμπτη 13/1/2022 σε δεύτερο βαθμό από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κέρκυρας η υπόθεση της αυτεπάγγελτης μήνυσης κατά του Μητροπολίτη Κέρκυρας Νεκτάριου με την κατηγορία της παραβίασης των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας και υπεράριθμους πιστούς εντός του Ναου του Αγίου Σπυρίδωνος, την Κυριακή των Βαΐων του 2020.

Κατηγορούμενοι στην ίδια υπόθεση ήταν επίσης ο Δημήτρης Μεταλληνός, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κεντρικής Κέρκυρας και ο Προϊστάμενος εκδηλώσεων του Δήμου Φώτης Σκούρτης.  

Η πρωτόδικη απόφαση του Δικαστηρίου ήταν αθωωτική, ωστόσο η πρόταση του Εισαγγελέα της έδρας ήταν η ενοχή του Μητροπολίτη και η αναγνώριση ελαφρυντικών. 

Μετά την πρωτόδικη απόφαση του μονομελούς Πρωτοδικείου, ο Εισαγγελέας Διον. Λαμπρίδης είχε ασκήσει έφεση κατά της απόφασης, τόσο για λόγους ουσίας όσο και για νομικούς, όπως είχε δηλώσει στην "Ε".

Συνήγοροι υπεράσπισης του Μητροπολίτη ήταν ο Γιάννης Κοντός και ο Σπύρος Χριστόφιλος, ενώ την υπεράσπιση του Δ. Μεταλληνού και του Φ. Σκούρτη είχε αναλάβει ο δικηγόρος του Δήμου Άκης Δεσεγγρίνης. 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ