Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Διαμοιρασμός ηλεκτρικών οχημάτων και στην Κέρκυρα, ανακοινώνει ο Δήμος

car sharing
03 Ιουνίου 2022 / 14:20

Την ανακοίνωση αυτή έκανε ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων και ιδιαίτερα η πόλη της Κέρκυρας, αναμένεται σύντομα να συμμετάσχει στην ανάπτυξη μιας σύγχρονης και καινοτόμου ιδέας όπως ο διαμοιρασμός ηλεκτρικών οχημάτων (car sharing) συμβάλλοντας στη ουσιαστική μείωση του αποτυπώματος άνθρακα από τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα που παράγονται από τα οχήματα αλλά και την ουσιαστική μετατροπή της πόλης της Κέρκυρας, σε πραγματικά «πράσινη».

Η εγκατάσταση, σε ερευνητικό στάδιο αρχικά, συστήματος και ολοκληρωμένης ηλεκτρονικής υπηρεσίας κοινής χρήσης (διαμοιρασμού) ηλεκτροκίνητων οχημάτων τυγχάνει τεράστιας αποδοχής σε τουριστικά μέρη, στο εξωτερικό (όπως στη Ρώμη όπου λειτουργούν περισσότερες των 5 διαφορετικών εταιριών car sharing, μεταξύ των οποίων και του Δήμου της πόλης) και αναμένεται να προσφέρει σημαντική ωφέλεια στους δημότες αλλά και τους επισκέπτες του Δήμου μας.

Την ανακοίνωση αυτή έκανε ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος που γιορτάζεται σταθερά στις 5 Ιουνίου κάθε χρόνο, ως η κύρια εκδήλωση του ΟΗΕ από το 1972 για την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού σχετικά με περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα και με αφορμή επίσης της διεξαγωγής του 5ου ICC City Lab από την 14η Ιουνίου μέχρι και την 23η Ιουνίου 2022.

Ο Δήμος είναι στην πολύ ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τις δράσεις και τα αποτελέσματα που έχουν λάβει χώρα και ευελπιστούν να συνεισφέρουν δραστικά στην μείωση του συνολικού περιβαλλοντικού αποτυπώματος του Δήμου μας αλλά και να την συνεχιζόμενη προσπάθειά του για εναρμόνιση με την εθνική κι ευρωπαϊκή νομοθεσία και κυρίως με την «Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία».

Η δραστηριότητα αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των αξόνων που έχει δηλώσει από τον Οκτώβριο του 2020, ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων στο πρόγραμμα 100 Intelligent Cities Challenge (ICC) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Κομισιόν), οι οποίοι είναι:
 
  1. Διαχείριση Αποβλήτων και Κυκλική Οικονομία
  2. Ψηφιακή Διακυβέρνηση και ψηφιοποίηση των δημόσιων υπηρεσιών
  3. Έξυπνη και Πράσινη κινητικότητα
  4. Αναβάθμιση ενεργειακών λύσεων και αποδοτικότητας.