Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δύο ώρες παράταση στη μουσική ζητούν τα καφε μπαρ της Κέρκυρας

Ωράριο
03 Ιουνίου 2022 / 12:41

Ενιαίος Εμπορικός Επαγγελματικός και Τουριστικός Φορέας: «Το κλείσιμο της μουσικής στις 11 είναι αντιεμπορικό»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μέχρι τη 1 μετά τα μεσάνυχτα ζητούν οι επαγγελματίες της πόλης να παραταθεί το ωράριο μουσικής. Μετά την πρόσφατη αναστάτωση που επικράτησε στον κλάδο με τους αστυνομικούς ελέγχους για την τήρηση του σημερινού ωραρίου μέχρι τις 11, ο Ενιαίος Κερκυραϊκός Εμπορικός Επαγγελματικός και Τουριστικός Φορέας, επανέρχεται με αίτημα για παράταση δύο ωρών. 
Συγκεκριμένα, με ανακοίνωσή του προς τον τοπικό Τύπο, ο Πρόεδρος του Φορέα, Παντελής Γιαννούλης αναφέρει ότι πραγματοποιήθηκε έκτακτο ΔΣ για την ανιμετώπιση του επίκαιρου ζητήματος.

«Κατόπιν αναφοράς μελών μας συγκεκριμένα του κλάδου «καφέ-μπαρ» πραγματοποιήθηκε έκτακτο Δ.Σ για το επίκαιρο πρόβλημα με το κλείσιμο της μουσικής στης 23.00.

Πράγματι είναι όντως νόμιμο και σεβαστό αφότου έτσι έχει θεσμοθετηθεί, όμως είναι και αντιεμπορικό όχι μόνο για τις εν λόγω επιχειρήσεις αλλά και για το σύνολο της «Τουριστικής Βιομηχανίας» του τόπου ..

Είναι κοινώς πρόβλημα «ντόμινο».

Για αυτό το λόγο ζητάμε απο τις αρμόδιες αρχές του τόπου να μεριμνήσουν και να δώσουν παράταση ωραρίου έως και την 1:00 για τους θερινούς μήνες, σεβόμενοι πάντα και τους κατοίκους!
Θα είμαστε δίπλα στους κατοίκους σε περίπτωση όπου κάποιος επαγγελματίας ξεπεράσει το συγκεκριμένο ωράριο!

Η πόλη μας πρέπει να μείνει ζωντανή και να δίνει πνοή Ευρωπαϊκής Πόλης ώστε πληθώρα επισκεπτών να ευχαριστηθούν τον προορισμό τους!»