Διαδραστική Παρουσίαση Παιχνιδιών των φοιτητών/τριών του ΤΤΗ και Εικόνας στον κήπο του Λαού

Διαδραστική Παρουσίαση Παιχνιδιών των φοιτητών/τριών του ΤΤΗ και Εικόνας στον κήπο του Λαού

φώτο από την παρουσίαση παιχνιδιών των φοιτητών του ΤΤΗΕ

Διοργανώθηκε από διδάσκοντες του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας με συντονιστικό πυρήνα τους Βασίλη Κομιανό, Βαρβάρα Γαρνέλη, και Εμμανουήλ Ροβίθη, και στελεχώθηκει από φοιτητές και φοιτήτριες που ασχολούνται ενεργά με τη δημιουργία παιχνιδιών

27
Μαΐου / 2022

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η διαδραστική παρουσίαση παιχνιδιών των φοιτητών/τριών του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας, είναι μια δράση με τίτλο AVARTS Live Game Hub που έχει ως στόχο τη συνάθροιση νέων σχεδιαστών και δημιουργών παιχνιδιών και την προβολή των ιδεών τους στο κοινό και εντάσσεται στις ευρύτερες δράσεις του Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών.

Διοργανώθηκε από διδάσκοντες του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας με συντονιστικό πυρήνα τους Βασίλη Κομιανό, Βαρβάρα Γαρνέλη, και Εμμανουήλ Ροβίθη, και στελεχώθηκει από φοιτητές και φοιτήτριες που ασχολούνται ενεργά με τη δημιουργία παιχνιδιών.

Έλαβε  χώρα στις 26 και 27 Μαΐου στον Κήπο του Λαού φιλοδοξώντας να αποτελέσει πόλο έλξης για φοιτητές, παιδιά, κατοίκους, επισκέπτες, και τουρίστες της Κέρκυρας που επιθυμούν να περάσουν τον χρόνο τους ευχάριστα μέσω της ψυχαγωγίας και της ενημέρωσης. Παρουσιάστηκαν παιχνίδια διαφόρων ειδών και θεματικών που έχουν υλοποιήσει οι φοιτητές και οι διδάσκοντες του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Επίσης παιχνίδια επιτραπέζια, παιχνίδια σε υπολογιστή, παιχνίδια σε επαυξημένη πραγματικότητα (Augmented Reality) μέσω της χρήσης φορητής συσκευής, και ζωντανά παιχνίδια ρόλων (LARPS) με γρίφους, πλοκή, στοιχεία φαντασίας, αλλά και θέματα από την ιστορία και πολιτιστική κληρονομιά της Κέρκυρας.

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ