Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνάντηση Γκίκα με Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής για τις Φυλακές Κέρκυρας

Φυλακές Κέρκυρας
25 Μαΐου 2022 / 15:33

Ο βουλευτής επεσήμανε την ανάγκη πρόσληψης ενός Ιατρού, ενός Κοινωνικού Λειτουργού και ενός Διοικητικού Υπαλλήλου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής, Κωνσταντίνο Παπαθανασίου, είχε ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στο Κέντρο Κράτησης Κέρκυρας.

Συγκεκριμένα, ο Βουλευτής ενημέρωσε τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την προσπάθεια μεταφοράς των Φυλακών Κέρκυρας εκτός αστικού ιστού, η οποία έχει ξεκινήσει από τις αρχές του χρόνου. Σημείωσε ότι ο Τεχνικός Σύμβουλος του Υπουργού επισκέφθηκε την Κέρκυρα για να εξετάσει ορισμένα οικόπεδα, ενώ η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Αναφερόμενος στις υπάρχουσες Φυλακές, ο κ. Γκίκας υπογράμμισε την ανάγκη συνεργασίας του Υπουργείου με τον ΔΕΔΔΗΕ, προκειμένου να τοποθετηθεί ένας Υποσταθμός Μέσης Τάσης, ο οποίος θα εξυπηρετεί το Κέντρο Κράτησης. Η συνεχής παροχή ρεύματος, χωρίς διακοπές, είναι εξαιρετικά σημαντική.

Έκανε επιπλέον αναφορά στα αιτήματα που έχει υποβάλλει η Διοίκηση των Φυλακών για την χρηματοδότηση υλικών – προμηθειών, οι οποίες απαιτούνται για την εύρυθμη λειτουργία αλλά και την διασφάλιση βασικών αναγκών του Κέντρου Κράτησης. Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην προμήθεια ανιχνευτή ναρκωτικών ιχνών και καμερών και την επισκευή μηχανήματος X-RAY, το κόστος των οποίων ξεπερνά τις 100.000 Ευρώ.

Ο Στέφανος Γκίκας επεσήμανε επίσης την ανάγκη πρόσληψης ενός Ιατρού, ενός Κοινωνικού Λειτουργού και ενός Διοικητικού Υπαλλήλου.
Ο Γενικός Γραμματέας δήλωσε ότι καταρχάς συμφωνεί με την μεταφορά των Φυλακών εκτός αστικού ιστού, αφού το υπάρχον κτίριο είναι παλιό και έχει αρκετά προβλήματα.

Σε ότι αφορά στην προμήθεια των συστημάτων ανίχνευσης, καμερών κλπ. σημείωσε ότι το Υπουργείο θα προχωρήσει σε συνολική προμήθεια ηλεκτρικών συστημάτων για όλα τα Κέντρα Κράτησης, στα οποία συμπεριλαμβάνεται βεβαίως και το Κατάστημα της Κέρκυρας. Παράλληλα, ο κ. Παπαθανασίου ενημέρωσε τον κ. Γκίκα ότι έχει ήδη εγκρίνει την χρηματοδότηση των υπολοίπων υλικών που έχει ζητήσει η Διοίκηση των Φυλακών Κέρκυρας.

Ο Γενικός Γραμματέας εξήγησε επίσης, ότι σε ότι αφορά στην ανάγκη προσωπικού, δόθηκε αρχικά προτεραιότητα στην πρόσληψη σωφρονιστικών υπαλλήλων. Ωστόσο αναγνώρισε την αναγκαιότητα πρόσληψης Ιατρών και Κοινωνικών Λειτουργών, θέμα το οποίο εξετάζεται από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.