Το πρόγραμμα εορτασμού της 158ης επετείου της Ένωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα

Το πρόγραμμα εορτασμού της 158ης επετείου της Ένωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα

φώτο αρχείου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το πρόγραμμα εορτασμού της 158ης επετείου της Ένωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα είναι το εξής:

19
Μαΐου / 2022

Παρασκευή 20 Μαϊου

08.00: Έναρξη Εορτασμού με χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες, Σημαιοστολισμό Δημοσίων Καταστημάτων, ΝΠΔΔ, Τραπεζών, Εμπορικών Καταστημάτων και οικιών, μέχρι τη δύση του ηλίου της 21ης Μαΐου.

18.30: Αρχιερατικό Μνημόσυνο στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας Γαρίτσας υπέρ Αναπαύσεως των ψυχών των Αειμνήστων: Πρωτεργάτη της Ένωσης Μητροπολίτη Αθανασίου και των επιφανών τέκνων της Κέρκυρας που συντέλεσαν στην Ένωση.
Κατάθεση στεφάνου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κερκύρας Παξών και  Διαποντίων Νήσων κ.κ. Νεκτάριο, στον τάφο του αείμνηστου Ιεράρχη.

19.00: Επιμνημόσυνη Δέηση στην Ιερή Μονή Πλατυτέρας στο τάφο του Αείμνηστου πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδος Ιωάννη Καποδίστρια. Κατάθεση στεφάνων από την κα  Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων και την κα Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων (χωρίς προσφώνηση).

20.30: Δημοτικό Θέατρο: Συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας και του κουιντέτου Τζαζ του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου  Πανεπιστημίου.

21.15: Φωταγώγηση των οδών, πλατειών, των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων, ΝΠΔΔ, Τραπεζών, Αρχαιολογικών χώρων και Ιστορικών Μνημείων.

Σάββατο 21 Μαΐου

08.00: Θούρια και Εμβατήρια από τις Φιλαρμονικές στους δρόμους της πόλης.
Έπαρση σημαίας στο ΝΑΣΚΕ, με συμμετοχή Στρατιωτικού Τμήματος, που θα παραταχθεί στον χώρο προ της πύλης.

10.30: Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας Παξών και  Διαποντίων Νήσων κ. κ. Νεκτάριος.

11.00: Πανηγυρικός της Ημέρας στο κτίριο της Ιονίου Βουλής, θα εκφωνήσει ο Ιστορικός Ερευνητής  Σπύρος Π. Γαούτσης, Γραμματέας -Αρχειοφύλακας Καθολικής Αρχιεπισκοπής Κέρκυρας,
με θέμα: "...Η Ανεξαρτησία, η Κυριαρχία και η Εθνικότης έκαστου λαού, είναι δικαιώματα φυσικά και απαράγραπτα...".
 Από το ψήφισμα της Θ΄Ιόνιας Βουλής (1850).

11.45: Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της Ένωσης της Επτανήσου. Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των Πρωτεργατών και Αγωνιστών της Ένωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα.

12.15: Παρέλαση Παραδοσιακών συγκροτημάτων με τοπικές ενδυμασίες , τμημάτων μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τμημάτων Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού – Παράρτημα Κέρκυρας, Οδηγών, Προσκόπων, Ενόπλων Δυνάμεων, με τη συμμετοχή των Φιλαρμονικών: «Φιλαρμονική Εταιρεία Κέρκυρας, Φιλαρμονική Εταιρεία Μάντζαρος, Φιλαρμονική Άνω Κορακιάνας, Φιλαρμονική Ένωση Ο Καποδίστριας». Συγκέντρωση τμημάτων επί της οδού Αγωνιστών Πολυτεχνείου. Χώρος εκκίνησης: Αγωνιστών Πολυτεχνείου και χώρος τερματισμού: Ανάκτορα Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου.

20.00: Υποστολή Σημαίας στο ΝΑΣΚΕ, με συμμετοχή Φιλαρμονικής και Στρατιωτικού Τμήματος που θα παραταχθούν στον χώρο προ της πύλης.

21.15: Φωταγώγηση των οδών, πλατειών, των Δημοσίων ΚΑΙ Δημοτικών Καταστημάτων, ΝΠΔΔ, Τραπεζών, Αρχαιολογικών χώρων και Ιστορικών Μνημείων.