Αναστάσιμη λειτουργία αφιερωμένη στην νεότητα- Συμμετείχε η Παιδική Χορωδία Κέρκυρας

Αναστάσιμη λειτουργία αφιερωμένη στην νεότητα- Συμμετείχε η Παιδική Χορωδία Κέρκυρας

φώτο από την Αναστάσιμη λειτουργία της Μητροπόλεως αφιερωμένη στη Νεότητα, στον Αη Γιώργη

Όλα τα παιδιά κοινώνησαν των αχράντων μυστηρίων, ενώ στο τέλος της θείας λειτουργίας διανεμήθηκαν τα πασχαλινά αυγά, πρωινό και τα δώρα της λήξεως των κατηχητικών συνάξεων.

16
Μαΐου / 2022

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με μια επιτυχημένη εκδήλωση έληξαν οι κατηχητικές ενοριακές συνάξεις της Μητροπόλεως. Το πρωί του Σαββάτου 14 Μαΐου, στον ιστορικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Παλαιό Φρούριο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Νεκτάριος τέλεσε την θεία λειτουργία συμπαραστατούμενος από νέους ιερείς, με την συμμετοχή πλήθους νέων παιδιών των κατηχητικών συνάξεων και με την συμμετοχή των στελεχών. Κατά την αναστάσιμη θεία λειτουργία όλα τα παιδιά κρατούσαν αναμμένες λαμπάδες που η Ιερά Μητρόπολη είχε φροντίσει για την διανομή.Στην θεία λειτουργία εκτός από τους φοιτητές οι οποίοι πλαισίωναν το ιερό αναλόγιο, τους λειτουργικούς ύμνους έψαλλε η παιδική χορωδία της Κέρκυρας, υπό την διεύθυνση της κ. Καλλιαρίδου Χριστίνας. Ο Σεβασμιώτατος προσφωνώντας τα παιδιά, τους υπογράμμισε πρώτον, να εξασκηθούν στην αγάπη του Χριστού που είναι η αληθινή αγάπη η οποία μαρτυρεί την θυσία. Ο Ιησούς Χριστός είπε στους μαθητές Του «ταῦτα ἐντέλλομαι ὑμῖν, ἵνα ἀγαπᾶτε ἀλλήλους».Όλα τα παιδιά κοινώνησαν των αχράντων μυστηρίων, ενώ στο τέλος της θείας λειτουργίας διανεμήθηκαν τα πασχαλινά αυγά, πρωινό και τα δώρα της λήξεως των κατηχητικών συνάξεων. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις όπως χορευτικές, παιχνίδια και αναμνηστικές φωτογραφίες και ο Σεβασμιώτατος έδωσε ραντεβού με τα παιδιά στις κατασκηνώσεις της Ιεράς μητροπόλεως.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το γραφείο νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως με υπεύθυνο τον πρωτοπρεσβύτερο π. Γεώργιο Μπογδάνο και του κύκλου των φοιτητών του Μητροπολιτικού ναού και άλλων στελεχών του νεανικού έργου που ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε ιδιαιτέρως.

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ