Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Φεύγουν οι άμαχοι από το εργοστάσιο Αζοφστάλ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ
01 Μαΐου 2022 / 20:19
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Η κατάπαυση του πυρός στη Μαριούπολη και η δημιουργία ανθρωπιστικού διαδρόμου διαφυγής, οδήγησε στην σταδιακή εκκένωση του εργοστασίου, από τους άμαχους που εγκλωβίστηκαν εκεί.

ΚΙΕΒΟ. Την έναρξη της εκκένωσης του εργοστασίου Azovstal στην Μαριούπολη, ανακοίνωσε με ανάρτησή του στο twitter, το απόγευμα της Κυριακής. «Ξεκίνησε η εκκένωση αμάχων από το Azovstal.

Η 1η ομάδα περίπου 100 ατόμων κατευθύνεται ήδη προς την ελεγχόμενη περιοχή. Αύριο (σ.σ. Δευτέρα 2/5) θα τους συναντήσουμε στη Zaporizhzhia. Ευχαριστούμε την ομάδα μας! Τώρα, μαζί με τον #UN, εργάζονται για την εκκένωση άλλων αμάχων από το εργοστάσιο.
 
Σύμφωνα με το Πρακτορείο ειδήσεων TASS, Άλλοι 40 άμαχοι, μεταξύ των οποίων οκτώ παιδιά, απομακρύνθηκαν την Κυριακή από τον χώρο του εργοστασίου στη Μαριούπολη Αζόβσταλ. 
 
Οι άνθρωποι βγήκαν έξω με τρία λεωφορεία. Η ομάδα περιελάμβανε επίσης 14 γυναίκες.
 
Νωρίτερα την 1η Μαΐου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είπε στους δημοσιογράφους ότι δύο ομάδες πολιτών εγκατέλειψαν κτίρια κατοικιών δίπλα στο έδαφος του μεταλλουργικού εργοστασίου Azovstal κατά μήκος του ανθρωπιστικού διαδρόμου στις 30 Απριλίου.
 
"Στις 30 Απριλίου, ως αποτέλεσμα του καθεστώτος κατάπαυσης του πυρός και του ανοίγματος ενός ανθρωπιστικού διαδρόμου, δύο ομάδες πολιτών εγκατέλειψαν κτίρια κατοικιών δίπλα στην επικράτεια του μεταλλουργικού εργοστασίου Azovstal. Το απόγευμα, 25 κάτοικοι της περιοχής έφυγαν. Με την έναρξη της στο σκοτάδι, μια δεύτερη ομάδα 21 ατόμων έφυγε και μεταφέρθηκε στον οικισμό Μπεζυμέννοε», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο».
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.