Φεύγουν οι άμαχοι από το εργοστάσιο Αζοφστάλ

Φεύγουν οι άμαχοι από το εργοστάσιο Αζοφστάλ

H φωτο από την ανάρτηση του Πρακτορείου TASS.

Η κατάπαυση του πυρός στη Μαριούπολη και η δημιουργία ανθρωπιστικού διαδρόμου διαφυγής, οδήγησε στην σταδιακή εκκένωση του εργοστασίου, από τους άμαχους που εγκλωβίστηκαν εκεί.

01
Μαΐου / 2022

ΚΙΕΒΟ. Την έναρξη της εκκένωσης του εργοστασίου Azovstal στην Μαριούπολη, ανακοίνωσε με ανάρτησή του στο twitter, το απόγευμα της Κυριακής. «Ξεκίνησε η εκκένωση αμάχων από το Azovstal.

Η 1η ομάδα περίπου 100 ατόμων κατευθύνεται ήδη προς την ελεγχόμενη περιοχή. Αύριο (σ.σ. Δευτέρα 2/5) θα τους συναντήσουμε στη Zaporizhzhia. Ευχαριστούμε την ομάδα μας! Τώρα, μαζί με τον #UN, εργάζονται για την εκκένωση άλλων αμάχων από το εργοστάσιο.
 
Σύμφωνα με το Πρακτορείο ειδήσεων TASS, Άλλοι 40 άμαχοι, μεταξύ των οποίων οκτώ παιδιά, απομακρύνθηκαν την Κυριακή από τον χώρο του εργοστασίου στη Μαριούπολη Αζόβσταλ. 
 
Οι άνθρωποι βγήκαν έξω με τρία λεωφορεία. Η ομάδα περιελάμβανε επίσης 14 γυναίκες.
 
Νωρίτερα την 1η Μαΐου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είπε στους δημοσιογράφους ότι δύο ομάδες πολιτών εγκατέλειψαν κτίρια κατοικιών δίπλα στο έδαφος του μεταλλουργικού εργοστασίου Azovstal κατά μήκος του ανθρωπιστικού διαδρόμου στις 30 Απριλίου.
 
"Στις 30 Απριλίου, ως αποτέλεσμα του καθεστώτος κατάπαυσης του πυρός και του ανοίγματος ενός ανθρωπιστικού διαδρόμου, δύο ομάδες πολιτών εγκατέλειψαν κτίρια κατοικιών δίπλα στην επικράτεια του μεταλλουργικού εργοστασίου Azovstal. Το απόγευμα, 25 κάτοικοι της περιοχής έφυγαν. Με την έναρξη της στο σκοτάδι, μια δεύτερη ομάδα 21 ατόμων έφυγε και μεταφέρθηκε στον οικισμό Μπεζυμέννοε», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ