Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Λαϊκή Συσπείρωση: Το Πάσχα φθάνει μέχρι το Πεντοφάναρο;

Λαϊκή Συσπείρωση
21 Απριλίου 2022 / 11:52

Η κατάσταση σε κάποιες περιοχές, ειδικά της περιφέρειας του νησιού μας, δείχνουν ότι οι προετοιμασίες για το Πάσχα μάλλον σταματούν μέχρι το κέντρο της πόλης.

Σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων αναφέρει: Η εικόνα από τη μικρή χωματερή που έχει δημιουργηθεί στο δρόμο προς το Αερόστατο Σιναράδων είναι ένα τέτοιο παράδειγμα.

Η αποκαρδιωτική κατάσταση με τους κάδους που συγκεντρώνουν ΟΛΑ τα σκουπίδια του Αι Γόρδη σε ένα και μόνο σημείο επίσης δείχνει το πρόβλημα. Το συγκεκριμένο ζήτημα είχε αναδείξει με ερώτησή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Δημοτικό Συμβούλιο από το Σεπτέμβρη του 2021. Παρά τη δέσμευση της Δημοτικής Αρχής ότι θα γίνει διευθέτηση των κάδων ώστε να μην συγκεντρώνεται το σύνολο των απορριμμάτων του Αι Γόρδη (μίας περιοχής με τεράστια τουριστική δραστηριότητα μέσα στο καλοκαίρι) σε ένα σημείο, είμαστε πλέον στη έναρξη της νέας τουριστικής σεζόν και δεν έχει γίνει τίποτα.  

Από την άλλη, η παραλία του Αι Γόρδη είναι σε θλιβερή κατάσταση ενώ το γεφυράκι που περνάει πάνω από το ρέμα και οδηγεί προς τα δεξιά της παραλίας έχει πέσει και δεν έχει ξεκινήσει καμία διαδικασία για να φτιαχτεί. Μιλάμε για ένα γεφυράκι μερικών μέτρων που πραγματικά, αν υπήρχε ο προσανατολισμός, θα μπορούσε να είχε φτιαχτεί σε λίγες μέρες. Ένα έργο που είναι ευθύνη της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Τέλος, η προετοιμασία πολλών τουριστικών περιοχών γίνεται σχεδόν εξ’ ολοκλήρου με έξοδα και προσωπική εργασία των κατοίκων και των επαγγελματιών των αντίστοιχων περιοχών. Ο Δήμος το μόνο που κάνει είναι κάποιες φορές να βάζει τα υλικά ή να βρίσκει χορηγίες για αυτά και να τα δίνει στους φορείς και τους κατοίκους για να αξιοποιήσουν μόνοι τους.

Όλα τα παραπάνω και άλλα πολλά τέτοια παραδείγματα είναι αποτελέσματα συγκεκριμένου προσανατολισμού αλλά και της υποχρηματοδότησηςτων Δήμων και της υποστελέχωσης των υπηρεσιών τους. Για αυτή την κατάσταση όμως οι Δημοτικές και οι Περιφερειακές Αρχές δεν είναι άμοιρες ευθυνών αφού συμφωνούν με αυτές τις κεντρικές πολιτικές και επί της ουσίας τις υλοποιούν ρίχνοντας και πάλι τα βάρη στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικροεπαγγελματίες να μη συμβιβάζονται στην λογική ότι «ο Δήμος δε θα κάνει τίποτα και ας κάνουμε εμείς ότι και όπως μπορούμε» αφού όλα αυτά είναι ευθύνη των Δημοτικών Αρχών. Τους καλούμε να διεκδικήσουν, μέσα από τα σωματεία και τους φορείς τους, λύσεις ώστε και η καθημερινότητά τους να γίνει καλύτερη και οι περιοχές τους να αναβαθμιστούν.