Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» καταγγέλλει αποκλεισμό της από τη ΔΕΥΑ Βόρειας Κέρκυρας

Λαϊκή Συσπείρωση
26 Φεβρουαρίου 2024 / 10:55

«Η συμπόρευση των παρατάξεων Μαχειμάρη και Βάρελη στο “Αντι-λασύ” μέτωπο δεν εκπλήσσει»

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ. Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας λήφθηκε απόφαση για τη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της νεοσύστατης Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ). Σύμφωνα με αυτή, το ενδεκαμελές (11) ΔΣ της εταιρείας απαρτίζεται από επτά (7) της παράταξης του Δημάρχου, δύο (2) της «ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ» και δύο (2) από άλλους φορείς ενώ αποκλείστηκε η «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ».

Η «Δημοκρατία» τους πνίγηκε (και) στο νερό.  

Η απόφαση αυτή ψηφίστηκε από τις παρατάξεις «ΜΑΧΕΙΜΑΡΗ» και «ΒΑΡΕΛΗ» ενώ μειοψήφησε (23-2) η «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ». Η δημοτική ομάδα της «ΛΑΣΥ» πρότεινε τα δύο  (2)  μέλη του ΔΣ της ΔΕΥΑ, που αναλογούν σύμφωνα με το νόμο στην αντιπολίτευση, να δοθούν ένα (1) στη «ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ» και ένα (1) στη «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ». Όμως οι “δημοκράτες” των άλλων παρατάξεων διαφώνησαν! Ο αποκλεισμός ωστόσο της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» από τη ΔΕΥΑ απαιτούσε συνεργασία στην ψηφοφορία της παράταξης του Δημάρχου και της «ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ». Την έκαναν (για μία ακόμη φορά) και με επιθετικά μάλιστα σχόλια σε βάρος της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» επειδή κατήγγειλε τον ξεδιάντροπο εξοστρακισμό της 3ης παράταξης του Δήμου από ένα τόσο κρίσιμο όργανο όπως αυτό της εταιρείας ύδρευσης.

“Λυκοφιλία” με κοινές “Αξίες" και εχθρό

Η συμπόρευση των παρατάξεων «ΜΑΧΕΙΜΑΡΗ» και «ΒΑΡΕΛΗ» στο “Αντιλασύ” μέτωπο δεν εκπλήσσει. Τους ενώνει η πίστη στην αντιλαϊκή πολιτική και η εχθρότητά τους για τη «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ». Έτσι προσπαθούν να θέτουν εμπόδια στην παράταξη που τους αντιπαλεύει και τους αποκαλύπτει. Ειδικότερα στο θέμα της ύδρευσης είναι γνωστό ότι οι δύο αυτές παρατάξεις:

Ήθελαν εταιρεία, που έχει πιο μεγάλο κόστος λειτουργίας, ενώ η «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ψήφισε για δημοτική υπηρεσία.
Είναι στη μούγγα για το ότι η κυβέρνηση προωθεί τη δημιουργία μιας εταιρείας ύδρευσης για όλη την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων με απώτερο στόχο την ιδιωτικοποίησής της.
Δεν λένε λέξη για τις πολιτικές ευθύνες κυβερνήσεων, δημάρχων, νομαρχών, περιφερειαρχών για την κατάσταση των δικτύων, την απουσία προσωπικού, τη μη αξιοποίηση των αποθεμάτων που μας κάνουν να λέμε “το νερό νεράκι”.
Αντιμετωπίζουν το νερό στη λογική της ανταποδοτικότητας, ενώ η «ΛΑΣΥ» ως κοινωνικό αγαθό.
Κάνουν στην πράξη πλάτες στους μεγάλους οφειλέτες, ενώ η «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ζητά διαγραφές χρεών για το λαό και δωρεάν νερό για τα αδύναμα στρώματα.
ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ

Οι δημότες της Βόρειας Κέρκυρας μπορούν και πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα. Εξάλλου οι αντιδημοκρατικές πρακτικές είναι ο πρόλογος των νέων αντιλαϊκών μέτρων που ήδη κτυπούν την πόρτα.