Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κραυγή αγωνίας… «εις ώτα μη ακουόντων» 

ΣΤΙΒΟΣ
19 Απριλίου 2022 / 17:11
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η εξαιρετική παρουσία των παιδιών της Κέρκυρας (Κ16) στους διασυλλογικούς αγώνες στίβου στα Γιάννενα, φέρνει πάλι στη μνήμη μας την κοροϊδία που υφίσταται ο στίβος, σε ότι έχει σχέση με τις εγκαταστάσεις) πάνω από 40 χρόνια τώρα.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η εξαιρετική παρουσία των παιδιών της Κέρκυρας (Κ16) στους διασυλλογικούς αγώνες στίβου στα Γιάννενα, φέρνει πάλι στη μνήμη μας την κοροϊδία που υφίσταται ο στίβος, σε ότι έχει σχέση με τις εγκαταστάσεις)  πάνω από 40 χρόνια τώρα. Αφορμή για όλα μας δίνει η «κραυγή αγωνίας» του προπονητή και τεχνικού συμβούλου του ΣΕΓΑΣ κ. Νίκου Μόσχου, που ζήτησε εδώ και δυο μήνες τα αυτονόητα, να εξοπλιστεί το ΕΑΚΚ με κάποια όργανα για να μπορούν τα παιδιά να προπονηθούν σωστά και να διεξαχθούν αγώνες. Ένα αίτημα 8.500€, αστείο ποσό σε σχέση με τη σπατάλη που υπάρχει για άλλες ασήμαντες δράσεις του «Θεαθήναι» (δεν μπαίνω σε λεπτομέρειες) από κρατικούς λειτουργούς.

Στους αγώνες στα Γιάννενα το περασμένο Σάββατο, στους δρόμους με φυσικά εμπόδια είχαμε δυο 14χρονους κερκυραίους (Μουχλιανίτη 1ος και  Δ. Τσιάβο 3ος) με εξαιρετική παρουσία και επιδόσεις, όπως και την 15χρονη Λουκία Πηγή 1η , σε ένα αγώνισμα που δεν έχουν τα απαραίτητα στην Κέρκυρα να προπονηθούν. Μιλάμε για ένα άθλημα που τα τελευταία 50 χρόνια έβγαλε τους δυο, μακράν κορυφαίους Έλληνες, τον Σπ. Κοντοσώρο και τον Αρ. Τσιμίνο. Φαίνεται ότι υπάρχει «φλέβα χρυσού» στο αγώνισμα και τα τρία αυτά παιδιά (συν όσα ακολουθούν), πώς να προπονηθούν; Πέραν αυτού γνωστά είναι τα τόσα προβλήματα που υπάρχουν με προτεραιότητα το σκέπαστρο και το επικίνδυνο ταρτάν που πάνω από 20 χρόνια δεν το ακούμπησε κανείς.

Υπάρχει η ανάγκη κάποιων αθλητικών οργάνων που θα βοηθήσουν άμεσα, αλλά δεν υπάρχει βούληση να γίνει, αφού Δήμος, Περιφέρεια, ΓΓΑ κλπ έχουν κλειστά τα αυτιά τους. Μιλάμε για ένα ευτελές ποσό, απαραίτητο όμως ώστε άμεσα να γίνει κάτι, με τους ανθρώπους του στίβου να έχουν γίνει επαίτες σε ΟΛΚΕ, Επιμελητήριο κλπ, σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση.

Όλα αυτά τα αναφέρω γιατί πριν λίγες μέρες είδαμε φωτογραφίες την κα Περιφερειάρχη με την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα (υπογραφή μνημονίου λέει για τον αθλητισμό στα Ιόνια Νησιά) και ο Αυγενάκης ήλθε πριν δυο χρόνια σχεδόν, είδε, άκουσε, υποσχέθηκε και… το αποτέλεσμα;;;;  μια τρύπα στο νερό της πισίνας, που για να αλλάξουν μεταχειρισμένο εξοπλισμό την έκλεισαν τέσσερεις μήνες, ενώ ούτε στο κλειστό έγινε κάτι (η εξέδρα από ΟΑΚΑ για αντικατάσταση ΔΕΝ ήλθε ποτέ), το χορτάρι στο ποδοσφαιρικό γήπεδο είναι μια χαρά για βοσκοτόπι, ενώ είχαμε και ωραίο εμβολιαστικό κέντρο το προπονητήριο δίπλα στο κλειστό. Εγώ ξέρω ότι στα χαρτιά έχουν σχεδιαστεί πολλά έργα, στα χαρτιά έχουν δοθεί αρκετά χρήματα, κάθε κίνηση αποτυπώθηκε στο χαρτί και από τον φωτογραφικό φακό οι «πρωταγωνιστές», αλλά αθλητικό έργο δεν είδα.

Τι ψάχνεις θα έλεγε κανείς, εδώ δε βρίσκουν 8.500€ για αναγκαία όργανα στο στίβο, για εξυπηρέτηση 400-500 παιδιών που τα έχουν ανάγκη και μιλάς για σκέπαστρο, για εξέδρα, για αγωνιστικό χώρο, για τα «μπαλόνια» που υποσχέθηκε ο Αυγενάκης για να καλυφθούν τα εξωτερικά γήπεδα στο ΕΑΚΚ και να μπορούν να προπονούνται το χειμώνα οι ομάδες;;; Ψάχνω κλειστό Γυμναστήριο στο Βορρά και στο Νότο, ταρτάν σε Αχαράβη και Λευκίμμη, που έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και δεκαετίες. Ίσως έχουν δίκιο οι «αρμόδιοι» που ΔΕΝ κάνουν τίποτε, θα σκέφτονται  τι να τις κάνεις τις υποφερτές αθλητικές εγκαταστάσεις; σε κάρβουνο έκανε προπόνηση ο Κοντοσώρος και ο Τσιμίνος που έκανε και απίστευτο παγκόσμιο ρεκόρ, στο άθλιο ΕΑΚΚ προπονήθηκαν οι παγκόσμιοι νικητές, Σγούρος, Ρωμαίου, οι Πανευρωπαϊκοί Λέσσης, Ματζουρογιάννης, Καρύδη κλπ, οπότε όλα καλά. 

Καλό Πάσχα Κύριοι και Κυρίες

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια