Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Καταχειροκροτήθηκε η «Μάντζαρος» στη συναυλία της Μ. Δευτέρας

Μάντζαρος
19 Απριλίου 2022 / 09:39

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε ένα κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο και καταχειροκροτούμενο,

το Μουσικό Σώμα της «Φιλαρμονικής Εταιρίας Μαντζαρος» πραγματοποίησε την καθιερωμένη του Συναυλία της Μεγάλης Δευτέρας. Μέσα σε μια πένθιμη ατμόσφαιρα, εν αναμονή των Αγίων παθών, ερμηνεύτηκαν μουσικά έργα στο πνεύμα των ημερών, όπως απαιτεί η πολυετής παράδοση της συγκεκριμένης συναυλίας.
 


Εκ μέρους του ΔΣ της Φιλαρμονικής, ο Πρόεδρος Ιωάννης Τριβυζάς σημειώνει: «Την παράσταση «έκλεψε», ανάμεσα σε άλλα, το έργο του J.de Haan: «Banja Luca», ένα εμβληματικό μουσικό έργο που αφιερώθηκε από τον συνθέτη του, στην ομώνυμη πόλη της Βοσνίας - Ερζεγοβινης, που κατά τον εμφύλιο πόλεμο της δεκαετίας του ‘90 σχεδόν ισοπεδώθηκε, αποτελώντας πόλη - σύμβολο μέχρι και σήμερα.
 
Διόλου τυχαίο βέβαια που το έργο αυτό ερμηνεύτηκε στην συγκεκριμένη συναυλία μας, η οποία έφερε θεματικό τίτλο «Εν Ειρήνη», δεδομένου ότι αυτό είναι μήνυμα και το μεγάλο ζητούμενο της εποχής μας.


Απευθύνουμε ένα θερμό «ευχαριστώ» στους Μουσικούς μας, στον Αρχιμουσικό μας κ. Σωκράτη Άνθη, υπό τη μπαγκέτα του οποίου πραγματοποιήθηκε η συναυλία, στον αν. Αρχιμουσικό μας Σπύρο Ρουβα, στην Ναταλια Καποδίστρια που επιμελήθηκε της παρουσίασης της Συναυλίας και πάνω απ’ όλα στο Κερκυραϊκό κοινό που πάντοτε μας τιμά και μας στηρίζει.

Καλή Ανάσταση και χρόνια πολλά σε όλους με υγεία και ειρήνη».