Τρίτη 16.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ενα ταξίδι στις λαϊκές συνήθειες και παραδόσεις, από το Λύκειο Ελληνίδων

Λύκειο Ελληνίδων
16 Απριλίου 2022 / 11:43
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Το ελληνικό Πάσχα, από το Λάζαρο ως την Ανάσταση, μέσα από έθιμα, ύμνους, μοιρολόγια, δρώμενα, χορούς και τραγούδια! Η εκδήλωση έγινε στον Ι.Ν. Αγίου Ιωάννη Πόλης, το απόγευμα της Παρασκευής.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ένα ταξίδι στις λαϊκές συνήθειες και παραδόσεις όλης της  περιόδου από την Σαρακοστή στην Ανάσταση, από τη χαρμολύπη της Μ. Εβδομάδας στους πανηγυρισμούς για τη νίκη της ζωής και της αγάπης πάνω στο σκοτάδι και το θάνατο πραγματοποίησε το Λύειο Ελληνίδων με την εκδήλωση "Τα σήμαντρα χτυπάνε, στα ουράνια μας πάνε...". Το ελληνικό Πάσχα, από το Λάζαρο ως την Ανάσταση, μέσα από έθιμα, ύμνους, μοιρολόγια, δρώμενα, χορούς και τραγούδια!  Η εκδήλωση έγινε στον  Ι.Ν. Αγίου Ιωάννη Πόλης, το απόγευμα της Παρασκευής.


Στην εκδήλωση παρευρέθησαν:  ο Πρωτοπρεσβύτερος Αθανάσιος Κοκκινόπουλος, ο βουλευτής Κέρκυρας Σωτήρης Γκίκας, η Δήμαρχος Κ. Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου, η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Ανδριώτη Μελίτα, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μεταλληνός Δημήτριος, η συντονίστρια της επιτροπής Ελλάδα 1821-2021 Νότα Ψαροπούλου και πλήθος κόσμου.

Η Λίζα Αλεξάκη τόνισε τα εξής: «Τους ευχαριστούμε όλους θερμά, όπως και το μαέστρο της Παλαιάς Φιλαρμονικής κ. Σπ. Δουκάκη με το τμήμα της Φιλαρμονικής που συνόδευε και έδωσε το κερκυραϊκό στίγμα στην εκδήλωση, το μουσικό σχήμα "τα βήματα της παράδοσης" και το μαέστρο Απόστολο Βαλσαμά, την Θωμαή και το Ζαχαρία. Επίσης ευχαριστούμε τον Πρόεδρο, κ. Σπύρο Παδοβά,  και τον Αρχιμουσικό, κ. Σπύρο Προσωπάρη, που με τόση προθυμία ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας». Τον Σπύρο Σκορδίλη που ήταν στις κάμερες και τον Θεόδωρο Κορακιανίτη στον ήχο»

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.