Μεταφορά των σκουπιδιών από τα Διαπόντια, μια φορά τον μήνα

Μεταφορά των σκουπιδιών από τα Διαπόντια, μια φορά τον μήνα

Το υπουργείο Ναυτιλίας θα επιδοτήσει τη δρομολόγηση ανοικτού φέρι για τη μεταφορά επικίνδυνων και οχληρών απορριμμάτων καθώς και οικοδομικών υλικών από τα Διαπόντια.

11
Απριλίου / 2022

Αυτό περιλαμβάνεται σε ανάρτηση της δημάρχου. Η δρομολόγηση θα είναι άμεση μέχρι τέλους του τρέχοντος έτους ενώ από το 2023 το δρομολόγιο θα προκηρυχτεί.
 
Αναμένεται να διευκρινιστούν οι όροι και οι προϋποθέσεις. Όπως και το προς τα που θα μεταφέρονται τα σκουπίδια. Προς την Κέρκυρα για να μεταφερθούν στην συνέχεια εκτός; Ή απευθείας εκτός, τουλάχιστον έως ότου υπάρξει εδώ εγκατάσταση διαχείρισης;
 
Τα κερκυραϊκά σκουπίδια, έτσι όπως πάνε τα πράγματα θα αποδειχθούν τα πιο ταξιδιάρικα και η διαχείρισή τους η πιο δαπανηρή. (Σ.σ. πολιτικώς αδαπάνως, μέχρι ώρας!).
 
Η ανάρτηση της δημάρχου: «Με μεγάλη ικανοποίηση ενημερωθήκαμε ότι έγινε αποδεκτό το αίτημα του Δήμου μας για δρομολόγηση ανοιχτού πλοίου για μεταφορά επικίνδυνων και οχληρών απορριμμάτων καθώς και οικοδομικών υλικών από τα Διαπόντια νησιά μας από τον Υπουργό νησιωτικης πολιτικής κ. Πλακιωτάκη. Έτσι δρομολογείται εκτάκτως από Ιούνιο μέχρι Νοέμβριο μια φορά μηνιαίως για το 2022, ενώ μπαίνει στην προκήρυξη για όλο το 2023 σε τακτική δρομολόγηση μια φορά μηνιαίως, πλοίο ανοιχτού τύπου για τους παραπάνω σκοπούς. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Υπουργό για την άμεση ανταπόκριση και τη στήριξη που παρέχει στα ακριτικά νησιά μας».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ