Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Βολές» Ορφανουδάκη κατά Γαλιατσάτου για το έργο της Γαρίτσας

Μανώλης Ορφανουδάκης
09 Απριλίου 2022 / 09:11

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Για ποιον λόγο ο κος Γαλιατσάτος έκοψε στα δύο ένα ενιαίο έργο;» ρώτησε ο Αντιπεριφερειάρχης Ιονίων Νήσων Μανώλης Ορφανουδάκης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου την Παρασκευή.

Και συνέχισε: «Η αποκατάσταση του παραλιακού μετώπου της Γαρίτσας αποτελούσε ένα ενιαίο έργο, το οποίο με απόφαση του πρώην Περιφερειάρχη έσπασε στα δύο, μάλλον για να προλάβει, πριν αποχωρήσει, να πει πως παρέδωσε έστω κάποιο έργο».

«Μ’ αυτόν τον τρόπο, όμως, υπονόμευσε το έργο της αποκατάστασης του παραλιακού μετώπου στο σύνολό του και έθεσε σε κίνδυνο την ασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών της Γαρίτσας…»

Η ανακοίνωση της Περιφέρειας: Κατιαγιστικός ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών Έργων & Υποδομών, Μανώλης Ορφανουδάκης, στην απάντησή του σε τοποθέτηση του επικεφαλής της «ΑΝ.Α.Σ.Α.», Θεόδωρου Γαλιατσάτου, αναφορικά με τη «βιαστική» διαδικασία έκτακτης ανάγκης, που επέλεξε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για την εκτέλεση του έργου αποκατάστασης του παραλιακού μετώπου της Γαρίτσας, στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων -με τηλεδιάσκεψη- την Παρασκευή 8 Απριλίου 2022.

Ο κος Ορφανουδάκης έκανε λόγο για αμέλεια ή για επιμελημένη σκοπιμότητα του πρώην Περιφερειάρχη, καθώς το έργο παρέμεινε ανεκτέλεστο για τρία χρόνια και οφείλει ν’ απολογηθεί στους Κερκυραίους αντί να λοιδορεί τη σημερινή Περιφερειακή Αρχή.

«Ο κος Γαλιατσάτος επί της ουσίας ναρκοθέτησε αυτό το τόσο σημαντικό έργο κατά την πενταετή θητεία του ζημιώνοντας τον κερκυραϊκό λαό, καθώς θα μπορούσε να το έχει δημοπρατήσει στο μεσοδιάστημα που το παραλιακό μέτωπο πέρασε από την αρμοδιότητα του Ο.Λ.ΚΕ. σ’ αυτήν της Κτηματικής Υπηρεσίας κι έμπλεξε σε νέες πολύπλοκες διαδικασίες την ολοκλήρωση του παραλιακού μετώπου.

«Η Περιφερειακή Αρχή δημοπρατεί το έργο μέσω του Ν. 4412, κάνει χρήση ωστόσο, του άρθρου 12 Α του Ν.2971/2001, που αφορά εκτέλεση κατεπειγουσών εργασιών εντός αιγιαλού και παραλίας. Θα κάνει το καθήκον της απέναντι στους Κερκυραίους και στην ασφαλή εικόνα της Κέρκυρας. Το ίδιο πράττει και για τα άλλα κρίσιμα έργα των Ιονίων Νήσων», τόνισε ο Μανώλης Ορφανουδάκης.