Γενική συνέλευση της δημοτικής παράταξης «Εκκίνηση»

Γενική συνέλευση της δημοτικής παράταξης «Εκκίνηση»

Την Τετάρτη 13/4 στις 7:30μμ στο Φουαγιέ του δημοτικού θεάτρου.

07
Απριλίου / 2022

Σχεδόν τρία χρόνια μετά την έναρξη της παρούσας δημοτικής θητείας έχουμε την εκτίμηση ότι μέχρι σήμερα έχουμε ανταποκριθεί ικανοποιητικά στα καθήκοντα που έχουμε αναλάβει απέναντι στους πολίτες αυτού του δήμου.

Υπερασπιστήκαμε στο δημοτικό συμβούλιο ανάγκες και δίκαιες διεκδικήσεις πολιτών και κοινωνικών ομάδων. Τοποθετηθήκαμε απέναντι σε επιχειρηματικά συμφέροντα που έρχονται να καταστρέψουν ότι έχει απομείνει από την ομορφιά αυτού του νησιού. Αναδείξαμε μια σειρά από θέματα που έχουν να κάνουν με τη βελτίωση της ζωής των πολιτών.

Ήμασταν εκεί για την προστασία του περιβάλλοντος. Βρεθήκαμε δίπλα στα συμφέροντα της νεολαίας αυτού του τόπου. Τοποθετηθήκαμε πάντα από τη σκοπιά των συμφερόντων των εργαζομένων.

Υπήρξαν όμως και αδυναμίες, ιδιαίτερα τα δύσκολα αυτά χρόνια της πανδημίας. Η οργάνωση των δικών μας συλλογικών διαδικασιών, η δυνατότητά μας να βρεθούμε, να συζητήσουμε, να ανταλλάξουμε απόψεις, να είμαστε όσο το δυνατόν πιο ενεργοί και δραστήριοι, να διατηρήσουμε το στέκι της παράταξης και τις πολιτιστικές του δραστηριότητες είναι κάποιοι τομείς που έμειναν πίσω –παρά τη θέλησή μας- λόγω του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού.  

Δύο χρόνια μετά, προσπαθούμε ακόμη να βρούμε τις ισορροπίες ανάμεσα στους απαραίτητους κανόνες υγιεινής και την ανάγκη κοινωνικοποίησης και συλλογικής λειτουργίας και έκφρασης, που έχει ιδιαίτερα η δική μας παράταξη.

Λέμε ιδιαίτερα η δική μας, γιατί από την αρχή της λειτουργίας μας προσπαθήσαμε να δώσουμε στην πολιτική ζωή του δήμου μας μια διαφορετική λειτουργία και έναν άλλο τόνο στον τρόπο με τον οποίο λειτουργούμε. Χωρίς αρχηγούς και κομματικούς μηχανισμούς που παίρνουν τις αποφάσεις για εμάς, με εναλλαγή στα όργανα λειτουργίας μας, ακόμη και του δημοτικού συμβούλου της παράταξης. Κανείς δεν είναι αναντικατάστατος, ούτε  μπορεί να φέρει μόνος του την ευθύνη των αποφάσεων της παράταξης. Κανένας μας δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός, ούτε ερασιτέχνης πολιτικάντης. Για το λόγο αυτό και η λειτουργία μας από την αρχή της εκλογής του δημοτικού μας συμβούλου ήταν συλλογική και από τη λειτουργία αυτή αντλεί και η ΕΚΚΙΝΗΣΗ την αξιόλογη, κατά τη γνώμη μας, συμβολή της στα πολιτικά τεκταινόμενα του δήμου μας.

Στο πλαίσιο αυτό αναβαθμίζουμε και ανανεώνουμε την παρέμβασή μας. Επιδιώκουμε την περαιτέρω μαζικοποίηση της παράταξης και την εμπλοκή όλο και περισσότερου δυναμικού σε αυτό το ταξίδι που έχουμε ξεκινήσει τρία χρόνια τώρα.

Στο πλαίσιο αυτό καλούμε όλους όσους όλο το προηγούμενο διάστημα μας παρακολουθούν, μας εμπιστεύονται, μας βοηθάνε, είτε λιγότερο είτε περισσότερα να συμμετάσχουν και να μας βοηθήσουνε να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον της παράταξης στη γενική συνέλευση που θα πραγματοποιήσουμε την Τετάρτη 13/4 στις 7:30μμ στο Φουαγιέ του δημοτικού θεάτρου.

Στη συνέλευση θα γίνει μια σύντομη παρουσίαση της δράσης μας, θα αποτιμηθεί η έως τώρα πορεία και θα ανοίξει η κουβέντα για το μέλλον της παράταξης, η συνέχιση της παρέμβασής μας στο υπόλοιπο της θητείας μας, τα πλαίσια και όρια που θέτει ο νέος εκλογικός νόμος.

Για την πραγματοποίηση της Συνέλευσης θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά μέτρα.