Ομόφωνη απόφαση των μελών του Ολύμπου, εκλογές στις 8/2/2026
Στις τοποθετήσεις των μελών του συλλόγου, αναφέρθηκαν ότι υπάρχουν τεράστια ζητήματα για τα οικονομικά της ομάδας 2022-2025,
Μία από τις πιο μαζικές Γ.Σ. του Ολύμπου τα τελευταία 20 χρόνια έγινε το πρωί της Κυριακής (25/1), με παρόντα περισσότερα από ογδόντα μέλη του στην αίθουσα εκδηλώσεων του συλλόγου στο γήπεδό του.

Η έκτακτη αυτή Γενική Συνέλευση έγινε ύστερα από πρωτοβουλία 101 μελών του «Ιστορικού», τα οποία την συγκάλεσαν σύμφωνα με τις δυνατότητες που τους έδινε το καταστατικό του συλλόγου τους, ώστε να βρεθεί λύση στο διοικητικό τέλμα στο οποίο έχει βρεθεί εδώ και 8 μήνες ο Όλυμπος.
Αξιοπρόσεκτη ήταν η παρουσία των μεγάλων σε ηλικία μελών της ομάδας, οι οποίοι με συγκινητικές τοποθετήσεις ζήτησαν να σταματήσει αυτή η κατάσταση και τα συνεχόμενα δικαστήρια που προσβάλουν την ιστορία της ομάδας και να προχωρήσει άμεσα η ομάδα σε εκλογές έτσι ώστε να λυθεί το διοικητικό πρόβλημα.
Παρόντα πολλά στελέχη και για χρόνια μέλη των διοικήσεων, παλιοί πρόεδροι, ενώ παρών ήταν κι ο κ. Στ. Καρβούνης ο οποίος ζήτησε να αντιμετωπιστεί ως πρόεδρος. Αλλά ο δικηγόρος και μέλος της ομάδας κ. Σπ. Γκόγκος του τόνισε ότι αντιπροσωπεύει είναι «κίβδηλο» Δ.Σ. επειδή δεν είναι εννιαμελές, καθώς έχουν παραιτηθεί 5 μέλη.
Στις τοποθετήσεις των μελών του συλλόγου, αναφέρθηκαν ότι υπάρχουν τεράστια ζητήματα για τα οικονομικά της ομάδας 2022-2025, αφού η προηγούμενη διοίκηση άφησε χρέος 35.000€ και ότι είναι αναγκαίο να γίνει διαχειριστικός έλεγχος για τα χρόνια αυτά. Σε ότι αφορά τη διοίκηση της περιόδου Ιούλιος 2025 - Γενάρης 2026 έγινε σαφές ότι έχει πληρώσει τα πάντα (όλους τους λογαριασμούς) ως 23/1/2026, ακόμα και ως 15/1/2026, τα οδοιπορικά των ποδοσφαιριστών, τους 10 προπονητές, των τριών υπαλλήλων και ΔΕΝ χρωστάει ούτε ένα ευρώ στο επτάμηνο της θητείας της.
Ο κ. Στ. Καρβούνης στην τοποθέτησή του συμφώνησε ότι η ομάδα πρέπει να πάει άμεσα σε εκλογές και μάλιστα ψήφισε αυτές να γίνουν στις 8 Φεβρουαρίου για να λειτουργήσει ο σύλλογος.
Το μοναδικό θέμα της έκτακτης ΓΣ (προκήρυξη εκλογών) τέθηκε σε ψηφοφορία και ΟΜΟΦΩΝΑ αποφασίστηκε, με την ψήφο δηλαδή όλων των αντιμαχόμενων πλευρών, η προκήρυξη τους για τις 8 Φεβρουαρίου, ώστε να εκλεγεί νέο Δ.Σ. και Ε.Ε.
Τόσο ο Κ. Ρούσσινος όσο και ο Στ. Καρβούνης, ως επικεφαλής των αντίθετων απόψεων για την πορεία του ιστορικού σωματείου, δεσμεύτηκαν (εν μέσω ζεστού χειροκροτήματος) ότι θα στηρίξουν την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης και ότι δεν θα την υπονομεύσουν με κανένα τρόπο.
Φώτο: Σπύρος Πίκουλας
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ
Πτυχιούχος Οικονομικών του Πανεπιστημίου Πειραιά. Συνεργάστηκε στο ξεκίνημα με την «Αθλητική Πορεία της Κέρκυρας», ενώ από τις αρχές του ΄92 και για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα». Από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ» και από το 2000 και για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ». Από το 2015 εργάζεται στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ», ενώ συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Channel (στα πρώτα χρόνια λειτουργίας του) και Start TV, συνολικά 15 χρόνια.
