Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ελεύθερες παραλίες και ανοιχτούς δρόμους για όλους ζήτησαν οι κάτοικοι της Κ.Κορακιάνας

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
23 Μαρτίου 2022 / 14:59

Την κινητοποίηση στο Μαράσλειο στήριξαν με την παρουσία τους δημοτικές παρατάξεις και κόμματα

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Μαράσλειο, όπου στεγάζεται το Δημαρχείο Κ.Κέρκυρας, πραγματοποίησαν νωρίς σήμερα το μεσημέρι κάτοικοι από την Κάτω Κορακιάνα  με σημείο αιχμής την κατοχύρωση των δημοτικών δρόμων που οδηγούν προς την παραλία της Δασιάς.
 
Η κινητοποίηση που είχε συμμετοχή πραγματοποιήθηκε μετά από απόφαση της Λαϊκής Συνέλευσης των κατοίκων της περιοχής, ενώ στηρίχθηκε από τις δημοτικές παρατάξεις  «Πρώτα η Κέρκυρα», «ΕΚΚΙΝΗΣΗ», «Κέρκυρα 180», «Φωνή για Δημότες», «ΛΑΣΥ» και του κ.Πουλή αλλά και από τα κόμματα ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΜΕΡΑ 25.

«Δηλώνουμε την αντίθεσή μας απέναντι στα σχέδια του Ikos  να διαμορφώσουν ως ιδιόκτητο χώρο, τον κοινόχρηστο δρόμο που υπάρχει στην περιοχή της Δασιάς αλλά και τις επιλογές της δημοτικής αρχής κ.Υδραίου ουσιαστικά να συνεισφέρει σε αυτή την προσπάθεια του Ikos και να καταπατηθούν και καταστρατηγηθούν έτσι δικαιώματα του κερκυραϊκού λαού», τόνισε εκ μέρους των δημοτικών παρατάξεων ο δημοτικός σύμβουλος Σπ.Βλάχος.
 



Πλακάτ

 
Κρατώντας πλακάτ οι συγκεντρωμένοι ζήτησαν ελεύθερες παραλίες και ανοιχτούς δρόμους για το λαό ζητώντας να ασκηθεί από το Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας αγωγή για την κατοχύρωση των δρόμων που οδηγούν στην παραλία.
 


Ήδη πάντως μετά την έγκριση της Οικονομικής Επιτροπής ο Δήμος αναμένεται να καταθέσει αγωγή ενώπιον του αρμόδιου Δικαστηρίου περί αναγνώρισης ως δημοτικού δρόμου του εδαφικού τμήματος μήκους 150 μέτρων περίπου που οδηγεί στην παραλία της Δασιάς από την στροφή Μαγγιώρου.
 
Το θέμα εισήχθη προς έγκριση στην πρόσφατη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, όπου και αποφασίστηκε ομόφωνα η κίνηση των σχετικών νομικών ενεργειών, προκειμένου να αναγνωριστεί η κυριότητα του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας  επί του συγκεκριμένου τμήματος  και να διορθωθούν οι κτηματολογικές εγγραφές που αφορούν το δικαίωμα κυριότητας του Δήμου στο τμήμα αυτό.
 
Συνέντευξη Τύπου

Στις 14 Απριλίου πάντως ο διευθύνων σύμβουλος του Ikos Ανδρέας Ανδρεάδης αναμένεται να βρεθεί στην Κέρκυρα , στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που θα παραχωρήσει με θέμα την επένδυση του νέου 5άστερου resort Ikos Odisia στη θέση Ύψος της περιοχής Κάτω Κορακιάνας, όπου και αναμένεται να δοθούν απαντήσεις για όλα τα επίμαχα θέματα.  
 
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ