Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κράτσα: Τα Ιόνια Νησιά έχουν ανάγκη να επαναπροσδιορίσουν την θέση τους στον κόσμο

ΚΡΑΤΣΑ
22 Μαρτίου 2022 / 15:52

Τον απολογισμό της συμμετοχής της ΠΙΝ στην Διεθνή Έκθεση Expo Dubai 2020 έκανε σε συνέντευξη Τύπου η Ρόδη Κράτσα

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Τον απολογισμό της συμμετοχής της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στην Διεθνή Έκθεση Expo Dubai 2020, έκανε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι η Περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και Πολιτισμού Αλ.Αλεξάκη, του Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου Ανδ.  Φλώρου και του Προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας Μπ. Βούλγαρη.

Όπως τόνισε η κ.Κράτσα, η ΠΙΝ έλαβε μέρος για πρώτη φορά σε μια τέτοια διοργάνωση με μακρά ιστορία , όπου συμμετείχαν συνολικά 192 χώρες και 78 αρχηγοί κρατών. Το "παρών" στη μεγάλη αυτή διοργάνωση έδωσαν επίσης παράγοντες του τουρισμού από την Κέρκυρα και την Ζάκυνθο, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο αλλά και η Fraport.

«Για πρώτη φορά η ΠΙΝ συμμετείχε μαζί με τους παράγοντες των νησιών σε μια τέτοια διοργάνωση. Πιστεύουμε ότι τα Ιόνια Νησιά έχουν ανάγκη να επαναπροσδιορίσουν την θέση τους  στον κόσμο, διότι στη μετά covid εποχή υπάρχουν πολλές νέες απαιτήσεις για την τουριστική ταυτότητα των προορισμών αλλά και την δυνατότητα μέσα σε αυτόν τον επαναπροσδιορισμό να δείξουμε τα πραγματικά μας συγκριτικά μας πλεονεκτήματα», τόνισε η κ. Κράτσα.

Ευκαιρία 

Όπως τόνισε, τα Ιόνια Νησιά δεν είναι γνωστά στο ευρύ διεθνή κοινό που επισκέπτεται την Έκθεση, η οποία αποτέλεσε μια σημαντική ευκαιρία για να φανούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματά τους.

«Το κοινό στο οποίο απευθυνθήκαμε δεν είναι μόνο οι κάτοικοι των Αραβικών Εμιράτων, οι οποίοι είναι μεταξύ του 8% και 10%  του πληθυσμού της χώρας. Εκεί είναι μια διεθνής παγκόσμια κοινότητα από νέους κυρίως ανθρώπους που κάνουν καριέρες δυναμικές. Στοχεύσαμε στην ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος μας, στη φύση μας με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, όπως το Ναυάγιο Ζακύνθου, το Γεωπάρκο της Κεφαλονιάς, στον πολιτισμό μας  και παράλληλα αναδείξαμε τα τοπικά μας προϊόντα, το Πανεπιστήμιό μας που είναι δυναμικό και εξελισσόμενο και μπορεί να αποτελέσει πυλώνα διεθνούς συνεργασίας», επισήμανε η κ.Κράτσα.

Πρόσθεσε ότι η ΠΙΝ προχώρησε σε ψηφιακή παρουσίαση των νησιών μας  και των δυνατοτήτων τους, ενώ διοργάνωσε με επιτυχία δυο εκδηλώσεις. Η  μια απευθύνονταν σε γυναίκες , οι οποίες ζουν και δραστηριοποιούνται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η άλλη αφορούσε σε εκδήλωση με τουριστικούς παράγοντες , όπου συμμετείχαν 15 μεγάλα γραφεία, Πανεπιστήμια, τρεις αεροπορικές εταιρείες, επιχειρηματίες και εκπρόσωποι ΜΜΕ.

Απευθείας πτήσεις

Όπως τόνισε ο κ.Αλεξάκης έγινε μία συλλογική και οργανωμένη προσπάθεια τόνωσης του ενδιαφέροντος και ανοίγματος της Περιφέρειας μας σε νέες μεγάλες αγορές, που θα δώσουν ώθηση στην περαιτέρω βελτίωση και ανάπτυξη του τουριστικού μας προϊόντος.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με στελέχη της αεροπορικής εταιρείας Flydubai, στην οποία συμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας, Μπάμπης Βούλγαρης, καθώς και εκπρόσωποι της Fraport, όπου εξετάστηκε διεξοδικά η πιθανότητα απευθείας πτήσεων προς τα Ιόνια Νησιά, ως ιδιαίτερα δημοφιλούς και ελκυστικού προορισμού.

Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Παράλληλα στο πλαίσιο της συμμετοχής του, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο παρουσίασε την καινοτομία και τα ιδιαίτερα ανταγωνιστικά χαρακτηριστικά του ιδρύματος, ενώ είχε την ευκαιρία να έρθει σε απευθείας επαφή με το διεθνούς φήμης κρατικό πανεπιστήμιο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.
 
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ