Παρασκευή 20.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στον αέρα οι παρελθούσες εξαγγελίες για αθλητικές υποδομές στα Διαπόντια

O Αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών Έργων & Προγραμματισμού, Γ. Μάμαλος διαβεβαίωσε τους Αντιδημάρχους των Διαποντίων Νήσων Σπύρο Αργυρό, Μαθρακίου, Τάσο Αργυρό, Ερείκουσας και Αναστάσιο Κασίμη, Οθωνών πως οι προγραμματικές αφού διορθωθούν θα προχωρήσουν όλες.
ΠΙΝ/ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ
25 Αυγούστου 2024 / 12:50

Η κατάσταση περιγράφτηκε με μαύρα χρώματα σε «εγκάρδιο κλίμα» στην συνάντηση του αρμόδιου αντιπεριφερειάρχη με τους αντιδημάρχους των νησιών. Αλλά η παρούσα περιφερειακή Αρχή θα την τακτοποιήσει, δήλωσε!

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23 Αυγούστου, στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Τεχνικών Έργων & Προγραμματισμού, Γιώργου Μάμαλου, με τους Αντιδημάρχους των Διαποντίων Νήσων (Σπύρο Αργυρό – Μαθρακίου, Αναστάσιο Κασίμη – Οθωνών και Τάσο Αργυρό – Ερείκουσας). Παρών ήταν και ο Αντιπεριφερειάρχης Μικρών Νησιών, Σπύρος Αργυρός.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «η συζήτηση έγινε σε εγκάρδιο κλίμα και περιστράφηκε κυρίως σε θέματα υποδομών, τα οποία έθεσαν οι Αντιδήμαρχοι, καθώς και στην πρόοδο των προγραμματικών συμβάσεων για την κατασκευή-διαμόρφωση αθλητικών χώρων και στα τρία νησιά, που είχαν υπογραφεί με την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή. Ο Αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών Έργων & Προγραμματισμού, Γιώργος Μάμαλος, επισήμανε ότι επανεξετάζονται όλες οι προγραμματικές διότι είχαν διαπιστωθεί λάθη ή παραλείψεις, ενώ όσον αφορά στην προγραμματική για την Ερείκουσα, η απόφαση γι’ αυτήν έχει απορριφθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο για τυπικούς λόγους διότι πάρθηκε σε περίοδο που δεν επιτρεπόταν από τον Νόμο λόγω Εκλογών. Τους διαβεβαίωσε δε, ότι και οι τρεις προγραμματικές θα προχωρήσουν, αφού συλλεχθούν όλα τα απαραίτητα στοιχεία για τη σύναψή τους».