Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Greco Street» θα λέγεται ο άλλοτε θρυλικός «Ζήσιμος»

Ζήσιμος
17 Μαρτίου 2022 / 12:52

«Πράσινο» φως από το Δημοτικό Συμβούλιο για την εκμίσθωση του «Ακταίον»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Εγκρίθηκε χθες από το Δημοτικό Συμβούλιο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων η εκκίνηση των διαδικασιών για την εκμίσθωση του δημοτικού ακινήτου, το οποίο αποτελεί σημείο αναφοράς για την πόλη, το γνωστό «Ακταίον». Το θέμα συζητήθηκε στην κατεπείγουσα συνεδρίαση του συλλογικού οργάνου που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη, κατόπιν εισήγησης του Αντιδημάρχου Οικονομικών Γιώργου Παντελιού.

Όπως τόνισε στην «Ε» ο κ. Παντελιός, την ερχομένη εβδομάδα η Οικονομική Επιτροπή αναμένεται να καθορίσει τους όρους της διακήρυξης για τον πλειστηριασμό του ακινήτου που αφορούν την τιμή εκκίνησης το ποσό της εγγύησης και το χρόνο μίσθωσης βάσει της έκθεσης του ορκωτού εκτιμητή.

Πέντε μήνες

Ήδη έχουν παρέλθει σχεδόν πέντε μήνες από την ημέρα που ο χώρος κατέβασε «ρολά», λόγω λήξης της σύμβασης στις 31 Οκτωβρίου 2021. Ο χώρος εκκενώθηκε (σύμφωνα με το νόμο, το ακίνητο πρέπει να είναι κενό κατά τον πλειστηριασμό) και αναμένει τον νέο ένοικο που θα δώσει και πάλι ζωή σε ένα ιδιαίτερα αγαπητό στέκι της πόλης. Το ενδιαφέρον πάντως από υποψήφιους μνηστήρες που επιθυμούν να περάσει στα χέρια τους προς εκμετάλλευση το δημοτικό ακίνητο είναι μεγάλο, ενώ «βροχή» ερωτημάτων δέχεται το Τμήμα Δημοτικής Περιουσίας του Δήμου Κ. Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων. Ωστόσο ο τελικός αριθμός των υποψηφίων που θα «χτυπήσουν» το ακίνητο θα φανεί κατά την υποβολή των προσφορών.

«Greco Street» o θρυλικός Ζήσιμος

Στο μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες ανακαίνισης που γίνονται στο «Ζήσιμο – Τα Ολύμπια», ενώ το προσεχές διάστημα θα γίνει και η εκπαίδευση του προσωπικού που θα απασχοληθεί εκεί, προκειμένου να προλάβει να ανοίξει ο χώρος πριν το Καθολικό Πάσχα. Ο άλλοτε θρυλικός «Ζήσιμος – Τα Ολύμπια» θα υποδεχθεί του θαμώνες υπό την νέα επωνυμία «Greco Street» του Ομίλου Εταιρειών miCafetal «ΝΙΚΟΛAOΣ ΜΙΧΟΣ και ΣΙΑ ΕΕ».

Υπενθυμίζεται ότι και το συγκεκριμένο ακίνητο, επί των οδών Βασιλέως Γεωργίου Α και Καποδιστρίου αρ 24 (Λιστόν), κληροδότημα «Ισαβέλλας Δαλιέτου», πέρασε στα χέρια του νέου εκμισθωτή τον περασμένο Δεκέμβριο μετά από πλειστηριασμό που προηγήθηκε με τη συγκεκριμένη εταιρεία να είναι η μόνη που κατέθεσε προσφορά.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Παρακαλείσθε, για οποιαδήποτε αναπαραγωγή αυτούσιου περιεχομένου παραγωγής της δημοσιογραφικής ομάδας της ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, να κάνετε γραπτή ή προφορική αναφορά στην πηγή με ενεργό λινκ