Τετάρτη 01.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εξώδικο στo «Greco Str - Ζήσιμος» - Οφείλει ενοίκια στον Δήμο

Ζήσιμος
21 Απριλίου 2023 / 14:48

Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής για εξώδικη όχληση και άσκηση ένδικων μέσων

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Στραβώνει» ακόμα μια μίσθωση της θρυλικής καφετέριας «Ζήσιμος», που είχε αλλάξει χέρια για δεύτερη φορά. Ο Δήμος έχει εκμισθώσει το κατάστημα ιδιοκτησίας Κληροδοτήματος «Ισαβέλλας Δαλιέτου» επί των οδών Γεωργίου Α αρ 24 και Καποδιστρίου αρ 25 έναντι 15.050 ευρώ μηνιαίως (του χαρτοσήμου συμπεριλαμβανόμένου).

Υπενθυμίζεται ότι και το συγκεκριμένο ακίνητο, πέρασε στα χέρια του νέου εκμισθωτή τον Δεκέμβριο του 2021 μετά από πλειστηριασμό που προηγήθηκε με τη συγκεκριμένη εταιρεία να είναι η μόνη που κατέθεσε προσφορά. 

Ο άλλοτε θρυλικός «Ζήσιμος – Τα Ολύμπια» υποδέχθηκε του θαμώνες υπό την νέα επωνυμία «Greco Street» του Ομίλου Εταιρειών miCafetal «ΝΙΚΟΛAOΣ ΜΙΧΟΣ και ΣΙΑ ΕΕ».

Από τον Οκτώβρη 2022

Όπως αναφέρεται και σε απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, η εταιρεία  ΜΙΧΟΣ και ΣΙΑ ΕΕ δεν έχει καταβάλλει τα μισθώματα από τον Οκτώβρη του 2022. Μετά από οχλήσεις της Διεύθυνσης Ακίνητης Περιουσίας του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας, ο μισθωτής δεν ανταποκρίθηκε, όπως αναφέρει στην "Ε" ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Παντελιός. «Επομένως είμαστε υποχρεωμένοι να προχωρήσουμε σε εξώδικη όχληση». 

Ένα βήμα πριν την έξωση

Ουσιαστικά οι ενέργειες αυτές είναι οι αμέσως προηγούμενες της έξωσης. Εάν και πάλι ο μισθωτής δεν καταβάλλει τα οφειλόμενα ενοίκια, το επόμενο βήμα θα είναι η λύση της μίσθωσης και η απόδοση του μισθίου ελεύθερου.   

Υπενθυμίζεται ότι ο προηγούμενος μισθωτής άφησε οφειλές περίπου 500.000 ευρώ, τις οποίες ο Δήμος ακόμα διεκδικεί με ένδικα μέσα.

Όπως πάντως τονίζει ο Γιώργος Παντελιός, «ο σημερινός μισθωτής έχει καταβάλλει εγγύηση ίση με τα ενοίκια ενός έτους, με την υπογραφή της σύμβασης».

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ