Τετάρτη 01.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Ναυαγεί» ξανά η μίσθωση του εμβληματικού καφενείου του Ζήσιμου

Ζήσιμος
28 Ιουνίου 2023 / 09:23
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Δεύτερος στη σειρά επιχειρηματίας που δείχνει να μην ...στεριώνει

ΚΕΡΚΥΡΑ. Άδοξα λήγει ακόμα μια εκμίσθωση του θρυλικού καφενείου Ζήσιμος στο Λιστόν, καθώς ούτε και ο δεύτερος στη σειρά επιχειρηματίας δείχνει να ...στεριώνει.

Οι νομικές υπηρεσίες του Δήμου ακολουθούν το δρόμο της έξωσης της επιχείρησης Greco Str - Ζήσιμος, αφού μετά τις προφορικές οχλήσεις και το εξώδικο που προβλέπεται από το νόμο, το χρονικό περιθώριο τακτοποίησης των μισθωμάτων παρήλθε άπρακτο.

Εντός των ημερών, όπως αναφέρει στην "Ε" ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Παντελιός, πρόκειται να κατατεθεί αγωγή για την απόδοση μισθίου και των οφειλόμενων μισθωμάτων στον ιδιοκτήτη.

Ωστόσο η διαδικασία για την έκδοση της απόφασης του δικαστηρίου και της εκτέλεσής της, ίσως και να απαιτήσει μήνες, πόσω μάλλον όταν μεσολαβεί  Αύγουστος που δεν δικάζονται υποθέσεις.

Μαγαζί "γωνία"

Το κατάστημα που θεωρείται "φιλέτο" λόγω της εξαιρετικής τοποθεσίας του, στην καρδιά του τουριστικού και πολιτιστικού γίγνεσθαι, είναι ιδιοκτησίας Κληροδοτήματος «Ισαβέλλας Δαλιέτου» και εκμισθώθηκε έναντι 15.050 ευρώ μηνιαίως (του χαρτοσήμου συμπεριλαμβανόμένου).

Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο ακίνητο επί των οδών Γεωργίου Α αρ 24 και Καποδιστρίου αρ 25, πέρασε στα χέρια του επιχειρηματία τον Δεκέμβριο του 2021 μετά από πλειστηριασμό που προηγήθηκε με τη συγκεκριμένη εταιρεία να είναι η μόνη που κατέθεσε προσφορά.

Ο άλλοτε θρυλικός «Ζήσιμος – Τα Ολύμπια» υποδέχθηκε του θαμώνες υπό την νέα επωνυμία «Greco Street» του Ομίλου Εταιρειών miCafetal «ΝΙΚΟΛAOΣ ΜΙΧΟΣ και ΣΙΑ ΕΕ».

Από τον Οκτώβρη 2022

Σύμφωνα και με τη σχετική απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής τον Απρίλιο, η εταιρεία  ΜΙΧΟΣ και ΣΙΑ ΕΕ δεν έχει καταβάλλει τα μισθώματα από τον Οκτώβρη του 2022. 

Υπενθυμίζεται ότι ο προηγούμενος μισθωτής άφησε οφειλές περίπου 500.000 ευρώ, τις οποίες ο Δήμος ακόμα διεκδικεί με ένδικα μέσα.

Όπως πάντως τονίζει ο Γιώργος Παντελιός, ο σημερινός μισθωτής έχει καταβάλλει εγγύηση ίση με τα ενοίκια ενός έτους, με την υπογραφή της σύμβασης.

 

 

 

 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.