Τρίτη 19.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Διήμερη επίσκεψη του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριου Οικονόμου στην Αλβανία

ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
14 Μαρτίου 2022 / 14:34

Θέματα αστυνομικής και διασυνοριακής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στην ατζέντα των συζητήσεων

ΑΛΒΑΝΙΑ. Διήμερη επίσκεψη εργασίας στην Αλβανία πραγματοποιεί ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Ελευθέριος Οικονόμου σήμερα Δευτέρα (14/3) και αύριο Τρίτη (15/3).

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του αύριο Τρίτη θα έχει συνομιλίες με τον ομόλογο του, Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Andi Mahila για θέματα αστυνομικής και διασυνοριακής συνεργασίας, μεταξύ των δύο χωρών. Ενώ θα παρευρεθεί και σε γεύμα που παραθέτει προς τιμήν του, η αλβανική πλευρά. 

Σήμερα Δευτέρα ο κ. Οικονόμου θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας κ. Αναστάσιο, ενώ θα έχει και συζητήσεις για τα θέματα που απασχολούν την Ελληνική μειονότητα στην γειτονική χώρα, με εκπροσώπους της ομογένειας.

Το βράδυ θα παρακαθίσει  σε δείπνο, που παραθέτει προς τιμήν του ο Πρόεδρος  του παραρτήματος  της «Ομόνοιας» Χειμάρρας. 
Τον υφυπουργό κύριο Οικονόμου συνοδεύουν, ο Διευθυντής Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών, Ταξίαρχος Ν. Τσέτσικας και ο Διευθυντής Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας/ΑΕΑ, Αστυνομικός Διευθυντής Ι. Σταυρακάκης.

Σημειώνεται ότι την παρούσα περίοδο η Ελλάδα έχει την Προεδρία της Διαδικασίας Συνεργασίας Νότιο - Ανατολικής Ευρώπης η οποία αποτελεί σχήμα περιφερειακής Αστυνομικής συνεργασίας.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα δημοσιογράφου για τον σκοπό και το περιεχόμενο της επίσκεψης του Υφυπουργού κύριου Οικονόμου σημείωσε: «Η οικοδόμηση ενός σταθερού περιβάλλοντος ασφάλειας και προστασίας τόσο σε εθνικό όσο και στο ευρύτερο Βαλκανικό πεδίο, προϋποθέτει πρωτίστως την ειλικρινή και αμοιβαία συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας.»