Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Υπατος πρόεδρος της ομογενειακής οργάνωσης ΑΧΕΠΑ, Jimmy Kόκοτας: "Είμαστε περήφανοι για το τμήμα ΑΧΕΠΑ Κέρκυρας"

ΑΧΕΠΑ
25 Φεβρουαρίου 2022 / 11:04
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

O Ελληνοαμερικανός Πρόεδρος Jimmy Kόκοτας συνοδευόμενος από τον Κυβερνήτη Ευρώπης Γιάννη Μητρόπουλο και το Κυβερνήτη Ελλάδος Κωνσταντίνο Βαρσάμη παρέστησαν στην ορκωμοσία νέων μελών του τμήματος της Κέρκυρας και συζήτησαν εφ’ όλης της ύλης για την οργάνωση που φέτος γιορτάζει τα 100 της χρόνια.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Ύπατου προέδρου της ομογενειακής οργάνωσης ΑΧΕΠΑ στη Κέρκυρα. O Ελληνοαμερικανός Πρόεδρος Jimmy Kόκοτας συνοδευόμενος από τον Κυβερνήτη Ευρώπης Γιάννη Μητρόπουλο και το Κυβερνήτη Ελλάδος Κωνσταντίνο Βαρσάμη παρέστησαν στην ορκωμοσία νέων μελών του τμήματος της Κέρκυρας και συζήτησαν εφ’ όλης της ύλης για την οργάνωση που φέτος γιορτάζει τα 100 της χρόνια.



Mιλώντας στα μέλη του τμήματος της Κέρκυρας ανέφερε μεταξύ άλλων: Είμαστε πολύ περήφανοι για τη λειτουργία του τμήματος σας, για τις συνεχής δράσεις του και την ποιότητά τους που καταδεικνύει την ποιότητα των μελών του. Ακόμα και σε συνθήκες δύσκολες, όπως αυτές τις πανδημίας, δεν σταματήσατε να είστε συνεπείς στους όρκους και στους σκοπούς της ΑΧΕΠΑ και σας αξίζουν πολλά και θερμά συγχαρητήρια. Στην Αμερική υπάρχουν πολυπληθείς σύλλογοι τόσο από τη Κέρκυρα όσο και από τα διαπόντια νησιά, την Ερείκουσα, τους Οθωνούς και το Μαθράκι και η στήριξη που προσφέρει το τμήμα στα σχολεία των νησιών αυτών είναι πολύ σημαντική και για εθνικούς σκοπούς.

Συμπολίτης σας και με πολύ σπουδαίο έργο υπήρξε επίσης κυβερνήτης της οργάνωσης στη Νέα Υόρκη, ο Σπύρος ο Βασιλάκης ενώ αναφέρθηκε με πολύ κολακευτικά λόγια για το μουσικό σύνολο του Ωδείου της Κέρκυρας που συμμετείχε στην εκδήλωση με επτανησιακά έργα για σύνολο και φωνή.
Θερμά λόγια για το τμήμα και τα μελή του είπαν τόσο ο Κυβερνήτης Ευρώπης όσο και ο Κυβερνήτης Ελλάδας αναφερόμενοι στο σημαντικό έργο που έχει το τμήμα παρότι σχετικά καινούργιο και ευχήθηκαν στους καινούργιους αδελφούς να ακολουθήσουν τα γόνιμα βήματα των προκατόχων τους κρατώντας υψηλά τις δράσεις του και το κύρος του τμήματος.

Ο Ύπατος Πρόεδρος εντυπωσιασμένος από τον χώρο και τα σημαντικά αρχεία της Αναγνωστικής Εταιρίας Κέρκυρας συνεισέφερε οικονομικά στο έργο της, ενώ επισκεπτόμενος το ναό του Αγίου Σπυρίδωνα ενίσχυσε οικονομικά στο έργο των συσσιτίων της. Στο γεύμα που παράθεσαν τα μέλη προς τιμήν του παραβρέθηκε και η δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων νήσων κυρία Μερόπη Υδραίου, συνοδευόμενη από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Δημήτρη Μεταλληνό, η οποία έκανε προσωπικό δώρο στον Ύπατο πρόεδρο ως ανάμνηση της πρώτης αυτής επίσκεψης στη Κέρκυρα. Ο ‘Ύπατος πρόεδρος αναμένεται να θα επισκεφθεί εκ νέου το νησί της Κέρκυρας το καλοκαίρι.

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.