Πέμπτη 02.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΑΧΕΠΑ: Δράση δενδροφύτευσης στη Βόρεια Κέρκυρα

ΑΧΕΠΑ
05 Απριλίου 2024 / 11:19

Το ραντεβού-κάλεσμα του τμήματος προς φορείς, μαθητές, σωματεία και εθελοντές τόσο από τη Βόρεια Κέρκυρα όσο και από όλο το νησί είναι για τις 10:00 στην διασταύρωση Περίθειας & Επαρχιακής οδού Κασσιώπης –Αχαράβης (Σπίγγος Παγωτά)

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το τμήμα ΑΧΕΠΑ Κέρκυρας ενεργώντας για την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος της Κέρκυρας μετά τις πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού στο Βόρειο τμήμα προβαίνει σε μεγάλη έκτασης αναδάσωση τη Κυριακή 14 Απριλίου.

Έπειτα από συνεχείς συσκέψεις με τους υπεύθυνους της Δασικής υπηρεσίας και συγκεκριμένα την Δασάρχη Κρητικού Ζαϊρα Αικατερίνη, την Δασολόγο Παπαϊωάνου Μαρία και σε επανειλημμένες επικοινωνίες με τον Δήμαρχο Βόρειας Κέρκυρας Γεώργιο Μαχειμάρη ολοκληρώθηκαν όλες οι γραφειοκρατικές διαδικασίες για την αναδάσωση όπου οριοθετήθηκε ο χώρος των 15 στρεμμάτων που αυτή θα πραγματοποιηθεί. Αρχικά θα τοποθετηθούν 1000 δέντρα στη περιοχή ¨Αναπαυτήρια¨

 Λούτσες συμβάλλοντας άμεσα και στη πρόληψη φυσικών φαινομένων από έντονες βροχοπτώσεις και στην επόμενη αναδασοτική περίοδο θα φυτευτούν άλλα τόσα.

Το ραντεβού-κάλεσμα του τμήματος προς φορείς, μαθητές, σωματεία και εθελοντές τόσο από τη Βόρεια Κέρκυρα όσο και από όλο το νησί είναι για τις 10:00 στην διασταύρωση Περίθειας & Επαρχιακής οδού Κασσιώπης –Αχαράβης (Σπίγγος Παγωτά). Από εκεί όλοι μαζί θα κινηθούν για την περιοχή που έχει υποδείξει το δασαρχείο και έχει αδειοθετηθεί για αυτό το σκοπό.

Το τμήμα ΑΧΕΠΑ Κέρκυρας ευχαριστεί θερμά τον Κυβερνήτη ΑΧΕΠΑ Ελλάδος Χρήστο Καραπιπέρη που μαζί με τον Αντικυβερνήτη και μέλος του τμήματος της Κέρκυρας Νίκο Δημητρόπουλο που υποστήριξαν ενεργά τις προσπάθειές προσφέροντάς τα περισσότερα εκ των δέντρων που θα φυτευτούν καθώς και τον Κωνσταντίνο Μήσιαλη μέλος του τμήματος Βάρης-Βούλας – Βουλιαγμένης.

Ευχαριστεί για την πολύτιμη βοήθειά τον Ευστάθιο Θεοδωράκη διευθυντή της ξενοδοχειακής μονάδας Costa Botanica και τον Ξενοδοχειακό Όμιλο CRECOTEL Hotels & Resorts για τη καθοριστική τους συμβολή στη δράση του τμήματός μας.

Παράλληλα, ευχαριστεί για όλες τις ενέργειές τους για την αντιμετώπιση γραφειοκρατικών και τεχνικών θεμάτων τον Δήμαρχο Βόρειας Κέρκυρας Γεώργιο Μαχειμάρη, τον αντιδήμαρχο Θεοφάνη Σκέμπρη, την προϊσταμένη της Δασικής υπηρεσίας Κέρκυρας Παπαϊωάννου Μαρία και τον προϊστάμενο Πολιτικής Προστασίας Γεώργιο Μαυρόπουλο.

Την Κυριακή 14 Απριλίου στις 10:00π.μ. σας περιμένουμε όλους για την αναδάσωση του νησιού μας.

Τηλέφωνα επικοινωνίας 6946383102 & 6947898323