Με φόντο την διαμαρτυρία των κατοίκων ξεκίνησε η εργολαβία στο Άλσος Γαρίτσας (video)

Με φόντο την διαμαρτυρία των κατοίκων ξεκίνησε η εργολαβία στο Άλσος Γαρίτσας (video)

Συνεργείο της εργολαβίας έπιασε δουλειά από νωρίς σήμερα το πρωί, προκειμένου να ξεκινήσουν οι πρώτες εργασίες με κοπές και κλαδέματα θάμνων

21
Φεβρουαρίου / 2022

ΚΕΡΚΥΡΑ. Παρουσία κατοίκων, οι οποίοι αντιδρούν στην τσιμεντοποίηση μέρους του Άλσους Γαρίτσας, όπου θα κατασκευαστεί πίστα skateboard, ξεκίνησε σήμερα το πρωί η εργολαβία για την ανάπλαση της περιοχής.


Νωρίς το πρωί κάτοικοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Άλσους Γαρίτσας, προκειμένου να εκφράσουν για ακόμη μια φορά το αίτημά τους για την διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος.

Η διαμαρτυρία ήταν ειρηνική και έλαβε χώρα δίπλα από το γήπεδο μπάσκετ, εκεί όπου προβλέπεται να κατασκευαστεί η πίστα skateboard, όπου με πανό που ανήρτησαν εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην τσιμεντοποίηση τμήματος του Άλσους.Παράλληλα, στο σημείο, από όπου ξεκίνησαν οι εργαασίες, από την κολώνα Ντούγκλα δηλαδή, υπήρχε διακριτική παρουσία της Αστυνομίας με περιπολικό και δικυκλυστές, οι οποίοι μετά από λίγη ώρα αποχώρησαν.Κοπές θάμνων

Συνεργείο της εργολαβίας έπιασε δουλειά από νωρίς σήμερα το πρωί, προκειμένου να ξεκινήσουν οι πρώτες εργασίες με κοπές και κλαδέματα θάμνων. Τοποθετήθηκαν πλαστικά πλέγματα γύρω απο την περιοχή εργασιών, ενώ στο σημείο  πήρχε και διακριτική παρουσία από μέλη του Συλλόγου. 


Όπως τόνισε στην "Ε" ο ταμίας του Πολιτιστικού Συλλόγου Άλσους Γαρίτσας Γιάννης Γιαννούλης 11 μεμονωμένοι κάτοικοι αναμένεται να προσφύγουν στην δικαιοσύνη για το έργο κατασκευής της πίστας skateboard Μάλιστα ενόψει της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Κεντρικής Κέρκυρας την Παρασκευή οι κάτοικοι προγραμματίζουν να παρέμβουν προκειμένου να ακουστεί η άποψή τους.

Οι εργασίες 

Όπως ανακοινώθηκε από το τμήμα Συντήρησης Πρασίνου του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων οι πρώτες εργασίες που θα γίνουν θα είναι αφαίρεση δένδρων, τα οποία είναι ξερά και προσβεβλημένα από ασθένειες και δένδρα που το ριζικό τους σύστημα προκαλούν φθορά στα πεζοδρόμια.
Επίσης θα γίνει αφαίρεση ξερών και επικίνδυνων κλάδων υψηλών δένδρων.

Τονίζεται, ότι στα πλαίσια της ανάπλασης του Άλσους θα φυτευτούν 157 νέα καλλωπιστικά δένδρα, πάνω από 500 νέοι θάμνοι και περίπου 10.000 αρωματικά φυτά.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ