Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πρεμιέρα για τον Τραπεζίτη του ΔΗΠΕΘΕ. Ποιοι πήγαν

ΔΗΠΕΘΕ
19 Φεβρουαρίου 2022 / 18:45

Πρεμιέρα ξανά, μετά δυο χρόνια από το ΔΗΠΕΘΕ, την Παρασκευή, με το έργο «Ο Τραπεζίτης» στο νέο χώρο του studio στο Δημοτικό Θέατρο.

Σε μια πολύ δύσκολη για την Κέρκυρα μέρα, λόγω του ναυαγίου και την κινητοποίηση όλων των δυνάμεων, στη διάσωση και φιλοξενία των ναυαγών, παρευρέθηκαν σε αυτό το νέο ξεκίνημα του ΔΗΠΕΘΕ, πολιτικοί και κοινωνικοί παράγοντες του νησιού, ευχόμενοι καλοτάξιδη η επιστροφή στις θεατρικές αίθουσες.

Μεταξύ αυτών: η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, κα Ρόδη Κράτσα,ο Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας κος Κωνσταντίνος Ζορμπάς, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κος Νίκος Μουζακίτης, ο Πρύτανης Ιονίου Πανεπιστημίου κος Ανδρέας Φλώρος, ο σεβασμιότατος  Αρχιεπίσκοπος της Καθολικής Εκκλησίας Κέρκυρας, Κεφαλονιάς και Ζακύνθου π.Γεώργιος Αλτουβάς,η Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ και Αντιδήμαρχος κα Παναγιώτα Τζάννε, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κα ΧρυσούλαΤόμπρου, η εντεταλμένη σύμβουλος παιδείας Μαρία Ζερβού, ο εντεταλμένος σύμβουλος  κος Βασίλης Μελίδης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Βόρειας Κέρκυρας κος Μαυρωνάς, οι κες Κωνσταντίνα  Δραγανίγου και Ναυσικά  Κουλούρη, δημοτικοί σύμβουλοι Νότιας Κέρκυρας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΝΙΟΝ  και μέλος  του ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ κος Θεόδωρος Παπαβλασσόπουλος, ο γλύπτης κος Γεώργιος Μέγκουλας, η κα Λίνα Ρούσσου, μέλος του Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕ, ο κος Ιωάννης Μπορμπότης , επικεφαλής της  ΛΑΣΥ, η κα Μαρία Δρύ, δημοτική σύμβουλος, επικεφαλής της "Κέρκυρας 180", ο κος  Παντελής Κοντός , πρόεδρος  του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανεμομύλου και η κα Δήμητρα Αρώνη μέλος του Δ.Σ του ΔΗΠΕΘΕ.

Η παράσταση θα παίζεται από 18 Φεβρουαρίου έως 20 Μαρτίου 2022 στις 21.00 στο Studio του Δημοτικού Θεάτρου, κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή.

Το έργο είναι σε μετάφραση Μαρίας Χατζηεμμανουήλ, σκηνοθεσία Βαρβάρας Δούκα, σκηνικά του 'Ακη Χειρδάρη, κουστούμια -Φροντιστήριο της Πηνελόπης Μαμάλου και μουσικής επιμέλειας του Ξενοφόντα Ραράκου.
 
Παίζουν: Εουσέμπιο Ρομπλέδο (Τραπεζίτης), ο Ζαχαρίας Ρόχας, Μάργα, η Αγγελική Μιχαλοπουλου, Μπαρτολομέο, ο Ιωάννης Μουρμούρης, Γιασμίν, η Αλεξάνδρα Παγιατάκη και Φέλιξ ο Νικόλαος Κατσαρός. Βοηθός σκηνοθέτη είναι η Αντζελίνα Φιλιππίδου και οι φωτογραφίες είναι του Μιχάλη Καπετανίδη.
 
Προπώληση εισιτηρίων: 
https://www.viva.gr/tickets/theater/dimot-theatro-kerkyras/o-trapezitis/