Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης ανέργων με αναπηρίες

ΟΑΕΔ ΑΘΗΝΑ
15 Φεβρουαρίου 2022 / 14:35

Στο πρόγραμμα παρέχεται η δυνατότητα εξ αποστάσεως εκπαίδευση με χρήση Η/Υ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, Ανδρέας Σκούπουρας και τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά  ενημερώνουν ότι ξεκινούν επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης από τη Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης Ατόμων με Αναπηρία του Ο.Α.Ε.Δ Αθηνών.

Τα προγράμματα κατάρτισης στοχεύουν στην επαγγελματική εξειδίκευση ανέργων ατόμων με αναπηρίες, σε ειδικότητες που συνάδουν με την ιδιαιτερότητά τους, έτσι ώστε οι απόφοιτοι/ες να έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν ή να αυτοαπασχοληθούν.

Ειδικότερα θέλαμε να σας επισημάνουμε τη δυνατότητα συμμετοχής στο επιδοτούμενο πρόγραμμα:Διοικητικό και Οικονομικό Στέλεχος- Τηλεκατάρτιση (για απόφοιτους Λυκείου) σε ΑμεΑ που κατοικούν σε Δήμους ορεινών, νησιωτικών και απομακρυσμένων περιοχών.

Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν άτομα με έντονα κινητικά προβλήματα ή άτομα τα οποία η πάθησή τους καθιστά απαγορευτική τη μετακίνηση εκτός τόπου κατοικίας τους. Στο εν λόγω πρόγραμμα παρέχεται η δυνατότητα εξ αποστάσεως εκπαίδευση με χρήση Η/Υ.

Η φοίτηση διαρκεί δύο σχολικά έτη (1.800 ώρες εκπαίδευσης)  και είναι επιδοτούμενη με ημερήσια αμοιβή ύψους 30 €  ανά εκπαιδευόμενο, προσφέροντας το συνδυασμό κοινωνικής στήριξης και επαγγελματικής κατάρτισης.

Περισσότερες πληροφορίες για τη Σχολή ΑμεΑ Αθηνών, τη συμμετοχή, το πρόγραμμα και τα αντικείμενα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα  https://sxoli-amea.webnode.gr/, στην  ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected] και στο τηλέφωνο 210-2021108 .