Τρίτη 16.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δέσμευση Κράτσα για το σκέπαστρο στο ΕΑΚΚ

Πίτα
15 Φεβρουαρίου 2022 / 13:48

Στην εκδήλωση κοπής της πίτας του Γ.Σ Κέρκυρας - Βραβεύθηκαν 17 αθλητές-τριες για τις διακρίσεις τους τη χρονιά που πέρασε (2021).

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Γ.Σ. Κέρκυρας ιδρύθηκε το 2018 με πρωτεργάτες τον κ. Κ. Γκασιάλη και τον κ. Ν. Μόσχο, και ήδη έχει κάνει αισθητή την παρουσία του στα αθλητικά δρώμενα και ανεβαίνει κάθε χρόνο πολλές θέσεις στην κατάταξη των σωματείων του ΣΕΓΑΣ. 

Το πρωί της Κυριακής 13 Φλεβάρη έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του στο ΕΑΚΚ σε μια όμορφη εκδήλωση στην οποία βράβευσε 17 αθλητές-τριες για τις διακρίσεις τους τη χρονιά που πέρασε (2021). Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Ολυμπιονίκης μας Μαρία Γεωργάτου, ο Αρσένης Τσιμίνος των 4 Πανελληνίων ρεκόρ που κρατάνε πάνω από 40 χρόνια, η Περιφερειάρχης κα Κράτσα, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ζορμπάς, από την ΠΙΝ ήταν ακόμη ο πρώην βουλευτής κ. Σπύρου, ο πρόεδρος του Περιφερειακού συμβουλίου κ. Μουζακίτης, ο κ. Αρμενιάκος, από το Δήμο Βόρειας Κέρκυρας ο κ. Παπαδάτος,  ενώ παρών ήταν και ο πρώην Νομάρχης κ. Παγκράτης.

Άσχημη εντύπωση έκανε η παντελής απουσία εκπροσώπου από τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας, που προσκλήθηκε, αλλά δεν ανταποκρίθηκε. Το ότι έχει δρομολογηθεί η κατασκευή του στεγάστρου που ακούστηκε και από τα χείλη της κας Κράτσα είναι η είδηση που όλοι ελπίζοπυμε σύντομα να υλοποιηθεί. 

Ο κ. Νίκος Μόσχος έκανε μικρή αναφορά στο Σύλλογο και ευχαρίστησε τα παιδιά για την προσπάθειά τους και τους γονείς αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι το μέλλον είναι μπροστά τους και το αύριο θα είναι καλύτερο αφού υπάρχει ταλέντο και προοπτικές. Στάθηκε στις ελλιπέστατες υποδομές και στο θέμα του σκέπαστρου, αναφέροντας ότι 40-45 χρόνια το περιμένουμε, ενώ τόνισε ότι τα αιτήματα των σωματείων του στίβου είναι τρία, το σκέπαστρο πρώτα, η αναγόμωση του ταρτάν, που όπως είπε τελευταία φορά έγινε από τον κ. Παγκράτη το 2000 και έχει φθαρεί, είναι δε επικίνδυνο όταν βρέχει.

Τέλος ανέφερε την ανάγκη προμήθειας αθλητικού υλικού για προπονήσεις και αγώνες (όχι για την δική του, αλλά για όλες τις ομάδες του στίβου στο νησί) και ήδη η επαφή με την ΠΙΝ είχε γίνει, περιμένει το αποτέλεσμα. Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσους στηρίζουν το στίβο και την ΠΙΝ, από την οποία ζήτησε, όπως πέρσι που έδωσε ένα συμβολικό ποσό στα σωματεία που μετέχουν σε Πανελλήνια πρωταθλήματα να το κάνει και φέτος, αφού είναι οικονομική ανάσα γι αυτά.      

Η Μαρία Γεωργάτου έκανε την πρώτη απονομή (στην αθλήτρια Τσιβανίδη) και χαιρέτησε με λόγο μεστό, ειλικρινή και κάποτε ο αθλητισμός της Κέρκυρας θα πρέπει να ακούει τη φωνή και τις προτάσεις της, να την έχει σαν φωτεινό παράδειγμα γιατί αξίζει. Αφού ευχήθηκε καλή χρονιά, να είναι αυτή εδώ γιατί τα τελευταία χρόνια δεν είδαμε, είπε… «ο αθλητισμός αποτελεί πάντα τον πιο φωτεινό φάρο και οι άνθρωποι,  όπως ο κ. Μόσχος, που ασχολούνται με αυτόν. Θέλω να ελπίζω λοιπόν ότι θα προχωρήσουμε με περισσότερη ομόνοια, με περισσότερη αγάπη για όλα αυτά που μπορούν να  μας κάνουν καλύτερους».

Στην παραδοχή για έλλειψη υποδομών, ότι φταίμε όλοι επειδή αυτές είναι πολύ πίσω σε σύγκριση με τις ανάγκες και το τι έχει η άλλη Ελλάδα, τόνισαν όλοι οι νυν και οι πρώην «αιρετοί», όπως και ότι έχουν υποχρέωση τόσο οι τοπικοί άρχοντες όσο και η πολιτεία να βοηθήσουν σε αυτό.

Η Περιφερειάρχης κα Κράτσα μεταξύ των άλλων τόνισε: «Είναι υπερηφάνεια γιατί τιμούμε τις επιδόσεις για τον αθλητισμό μιας κοινωνίας που έχει γράψει ιστορία στον αθλητισμό και θέλω να συγχαρώ όλους τους παράγοντες που παρ΄ όλες τις δυσκολίες κρατάνε ψηλά τη σημαία, μας δίνει την αισιοδοξία για τις δυνατότητες που έχει ο τόπος, αλλά αυξάνει και τον πήχη των υποχρεώσεων που έχουμε εμείς  οι αιρετοί σε όλα τα επίπεδα, για να δώσουμε αυτά που θέλει ο αθλητισμός μας και πάνω απ΄ όλα τις υποδομές.

Είναι αλήθεια ότι έχουν μείνει πίσω οι υποδομές στην Κέρκυρα και συσσωρεύονται οι ανάγκες και οι απαιτήσεις. …. Εμείς υλοποιούμε αυτό που υποσχεθήκαμε δηλαδή τη μελέτη για το πολυπόθητο στέγαστρο και τη δέσμευση πόρων για την κατασκευή του Ξεκινάμε και θα συνεχίσουμε με άλλες παρεμβάσεις στην Κέρκυρα, ακόμη και στους Οθωνούς, ακόμη και στα άλλα Διαπόντια νησιά».


Τέλος ο κ. Ζορμπάς μιλώντας από καρδιάς ζήτησε συγνώμη γιατί όπως είπε ντρεπόταν να πάρει τηλέφωνο για τις επιτυχίες των αθλητών, ένοιωθε ενοχή εξ αιτίας της αντιμετώπισης που είχαν, λόγω της έλλειψης υποδομών.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ 

Παρακαλείσθε, για οποιαδήποτε αναπαραγωγή αυτούσιου περιεχομένου παραγωγής της δημοσιογραφικής ομάδας της ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, να κάνετε γραπτή ή προφορική αναφορά στην πηγή με ενεργό λινκ