Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δωρεά ξυλείας στο Σχολείο Φυλακών Κέρκυρας για την κατασκευή σκακιέρων

Σχολείο Φυλακών Κέρκυρας
10 Φεβρουαρίου 2022 / 11:54

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συγκινητικό είναι το κύμα στήριξης του Σχολείου Φυλακών Κέρκυρας, από ιδιώτες και επαγγελματίες.

Όπως δημοσίευσαν στη σελίδα τους οι Φίλοι Σχολείου Φυλακών Κέρκυρας «για μια ακόμη φορά η εταιρεία ξυλείας "Σιμωνέτης" συνέδραμε στο έργο του Σχολείου Φυλακών Κέρκυρας προσφέροντας υλικά για την κατασκευή 12 σκακιέρων για το μάθημα Σκακιού που πραγματοποιεί κάθε εβδομάδα ο Σκακιστικός Όμιλος Κέρκυρας και συγκεκριμένα ο διακεκριμένος εκπαιδευτής Μάνος Ναθαναήλ.
Οι σκακιέρες θα κατασκευαστούν και θα φιλοτεχνηθούν από τους ίδιους τους μαθητές του σχολείου στα πλαίσια Διαθεματικού Εργαστηρίου, με την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού Πέτρου Κωστούλα. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον κ. Φραντζή Μελιδονιώτη για την ευγένεια και την προθυμία του».

Το πρόγραμμα για τους κρατούμενους

Υπενθυμίζεται ότι ο Σύνδεσμος Παικτών Ζατρικίου Κερκύρας ξεκίνησε από τον Σεπτέμβρη ένα νέο πρόγραμμα κοινωνικής προσφοράς με μαθήματα σκακιού και διοργάνωση αγώνων επίδειξης και τουρνουά στο κατάστημα κράτησης Κέρκυρας, στο πλαίσιο του πρωτοποριακού Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας.

Τα μαθήματα γίνονται από προπονητή του Σ.Π.Ζ. Κέρκυρας κάθε Παρασκευή για 2 ώρες και αφορούν τόσο αρχάριους, όσο και κρατούμενους που ήδη κατέχουν τις βασικές σκακιστικές γνώσεις, με σκακιστικό υλικό (σκακιέρες-σκακιστικά σετ) που παρέχει ο σύλλογος.

Οι κρατούμενοι υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό την νέα αυτή δραστηριότητα. Μάλιστα ο Σ.Π.Ζ.Κερκύρας έχει παραδώσει στους κρατούμενους σκακιστικό λεξικό σε Αραβικά, Αλβανικά και Ουρντού για να διευκολυνθούν στην παρακολούθηση των μαθημάτων και οι πολυάριθμοι αλλοδαποί μαθητές του σχολείου.