Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εντός του 2022 η δημοπράτηση για το κλειστό γυμναστήριο της Λευκίμμης

Δήμος Νότιας Κέρκυρας
07 Φεβρουαρίου 2022 / 11:46

Παρεμβάσεις για την βελτίωση του οδικού δικτύου περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Νότιας Κέρκυρας για τη φετινή χρονιά

ΚΕΡΚΥΡΑ. Έργα συνολικού προϋπολογισμού 10.906.623,07 ευρώ περιλαμβάνει το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Νότιας Κέρκυρας για το 2022, το οποίο εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου. Αφορούν μεταξύ άλλων σε έργα οδοποιίας, κατασκευή πεζοδρομίων, αντιπλημμυρικά, επισκευές σχολικών κτιρίων, αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων αλλά και αθλητικές υποδομές, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται δημοπράτηση για την ανέγερση κλειστού Γυμναστηρίου στη Λευκίμμη. σε οικόπεδο έκτασης περίπου 7,5 στρεμμάτων που βρίσκεται στη θέση Αγία Κυριακή.


   Η καινούργια παιδική χαρά στην Άνω Παυλιάνα (φωτ. Νίκος Κουρτέσης)

Ως χρονιά έργων για την περιοχή της νότιας Κέρκυρας χαρακτήρισε το 2022 ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Νίκος Κουρτέσης, επισημαίνοντας ότι από το Μάρτιο και μετά θα συμβασιοποιούνται διαρκώς έργα, για τα οποία ωστόσο απαιτήθηκε προεργασία δυο ετών για να φτάσουμε στη σημερινή ευτυχή συγκυρία.
Η χρηματοδότηση των έργων προέρχονται από ιδίους πόρους του δήμου, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων αλλά και τον «ΦΙΛΟΔΗΜΟ».

Οδοποιία

Προτεραιότητα δίνεται στο οδικό δίκτυο με παρεμβάσεις σε όλο το δήμο, καθώς έχουν ήδη δημοπρατηθεί έργα ύψους 4,5 εκατ. ευρώ. Ειδικότερα άμεσα αναμένεται να συμβασιοποιηθούν τα έργα βελτίωσης και αποκατάστασης οδικού δικτύου περιοχής Χαλικούνα, Παραμόνα και Πεντάτι. Επίσης προβλέπεται και η συμβασιοποίηση των έργων για την βελτίωση ανακατασκευή του δρόμου Μεσογγή – Μπούκαρη, π/υ 550.000 ευρώ και Πετριτή- Μπούκαρη , π/υ 400.000 ευρώ. «Πρόκειται για έναν κατεστραμμένο δρόμο που χτυπήθηκε δυο φορές από τις θεομηνίες «Βικτώρια» και «Μπάλλος» και πρέπει να αποκατασταθεί. Ωστόσο πρόκειται για μια δύσκολη και μεγάλη παρέμβαση», τόνισε στην «Ε» ο κ.Κουρτέσης.

Αγροτική οδοποιία

Πρόσθεσε δε ότι ο Δήμος Νότιας Κέρκυρας πέτυχε την εξασφάλιση του ποσού των 2,5 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», προκειμένου για την εκτέλεση έργων αγροτικής οδοποιίας σε όλο το δήμο. Τη σχετική ανακοίνωση μάλιστα αναμένεται να κάνει επίσημα ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας στις 16 Φεβρουαρίου κατά την επίσκεψή του στην Κέρκυρα, όπου αναμένεται να συναντηθεί και με την δημοτική αρχή.

Αθλητικά έργα

Ξεχωριστή θέση στο τεχνικό πρόγραμμα του δήμου κατέχουν τα έργα για αθλητικές υποδομές. Σύμφωνα με τον κ.Κουρτέση εντός του 2022 θα δημοπρατηθεί το πολυαναμενόμενο έργο της ανέγερσης κλειστού γυμναστηρίου πολλαπλών χρήσεων (κατάλληλο για τα αθλήματα της χειροσφαίρισης, της καλαθοσφαίρισης και της πετοσφαίρισης) στη Λευκίμμη π/υ 2 εκατ. ευρώ, καθώς η μελέτη είναι ώριμη.

Παράλληλα ως δεύτερη σημαντική παρέμβαση έρχεται η τοποθέτηση συνθετικού ταρτάν στίβου στο δημοτικό στάδιο Λευκίμμης π/υ 417.000 ευρώ. Επίσης στις αθλητικές υποδομές περιλαμβάνεται η τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα γηπέδου ποδοσφαίρου Αγ. Νικολάου (π/υ 275.100 ευρώ), το οποίο είναι έτοιμο να δημοπρατηθεί, η κατασκευή δημοτικών αποδυτηρίων στο Δημοτικό Στάδιο Αγίου Ματθαίου (π/υ 150.000 ευρώ), η συντήρηση – περίφραξη του γηπέδου Πετριτή κ.α.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Παρακαλείσθε, για οποιαδήποτε αναπαραγωγή αυτούσιου περιεχομένου παραγωγής της δημοσιογραφικής ομάδας της ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, να κάνετε γραπτή ή προφορική αναφορά στην πηγή με ενεργό λινκ