Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

9 Μαρτίου το πρώτο κρουαζιερόπλοιο του 2022 στην Κέρκυρα

Κρουαζιέρα
07 Φεβρουαρίου 2022 / 11:03

Χρονιά - ρεκόρ για την κρουαζιέρα στην Κέρκυρα περιμένει ο ΟΛΚΕ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με τους καλύτερους οιωνούς αναμένεται να ανοίξει η αυλαία της κρουαζιέρα, μετά την περσινή πολύ καλή χρονιά που έφερε το Λιμάνι της Κέρκυρας στη δεύτερη θέση πανελλαδικά (μετά τον Πειραιά) σε επιβάτες και την τρίτη σε προσεγγίσεις.

Παράλληλα, η σταδιακή χαλάρωση των πρωτοκόλλων ασφαλείας, έφερε και το «σπάσιμο της φούσκας», των περιορισμών δηλαδή στην ελεύθερη κυκλοφορία των επιβατών στις επιχειρήσεις του νησιού. Υπενθυμίζεται ότι στην αρχή της σεζόν, η πρακτική της «φούσκας» είχε ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυρίων και κινητοποιήσεις από τον εμπορικό κόσμο της Κέρκυρας.

Οι εταιρείες τελικά προχώρησαν στην άρση των περιορισμού της ελεύθερης κυκλοφορίας των επιβατών, με μόνη εξαίρεση την ιταλική Costa. Κατά τα λοιπά οι κρουαζιέρες συνεχίστηκαν με όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα κατά της διασποράς του ιού. 

482 κρουαζιερόπλοια

«Το 2022 αναμένεται χρονιά - ρεκόρ όλων των εποχών για την κρουαζιέρα της Κέρκυρας» λέει στην  "Ε" ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΚΕ Σπύρος Ζερβόπουλος. Και εξηγεί: Το 2019 είχαμε 420 προσεγγίσεις, ενώ φέτος αναμένουμε 482 κρουαζιερόπλοια από όλες τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην ανατολική Μεσόγειο. Επιπλέον η Κέρκυρα θα αποτελεί home port για δύο κρουαζιερόπλοια, γεγονός που αποδίδει μεγαλύτερα οφέλη για την τοπική οικονομία. Το πρώτο κρουαζιερόπλοιο αναμένεται να προσεγγίσει την Κέρκυρα στις 9 Μαρτίου. Όλα αυτά, με την προϋποθέση ότι δεν θα έχουμε άλλες «εκπλήξεις» στο θέμα της υγειονομικής κατάστασης» προσθέτει ο κ. Ζερβόπουλος.

Εξάλλου η έκθεση της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) που δημοσιεύθηκε πρόσφατα αποτυπώνει τον τρόπο με τον οποίο η κρουαζιέρα συνέχισε τη σταδιακή επιστροφή σε λειτουργία με υπευθυνότητα, υλοποιώντας με αποδεδειγμένη επιτυχία πρωτόκολλα υγείας και ασφάλειας που αποτελούν παράδειγμα και για άλλους κλάδους. 

Η έρευνα εκτιμά ότι από τα κρουαζιερόπλοια των μελών της CLIA περισσότερο από το 75% της χωρητικότητας σε κλίνες έχει επιστρέψει σε λειτουργία και μέχρι τον Αύγουστο του 2022 σχεδόν το 100% θα είναι σε λειτουργία.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Παρακαλείσθε, για οποιαδήποτε αναπαραγωγή αυτούσιου περιεχομένου παραγωγής της δημοσιογραφικής ομάδας της ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, να κάνετε γραπτή ή προφορική αναφορά στην πηγή με ενεργό λινκ