Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Διαμαρτυρία των Κερκυραίων επαγγελματιών για την κρουαζιέρα (video)

Επαγγελαματίες
02 Ιουλίου 2021 / 09:50

Οι επαγγελματίες του νησιού διαμαρτύρονται για το πρωτόκολλο bubble που δεν επιτρέπει στους επιβάτες κρουαζιέρας να κινούνται ελεύθερα στα καταστήματα.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν νωρίς το πρωί στο λιμάνι της Κέρκυρας επαγγελματίες και φορείς επιχειρηματικότητας του νησιού διαμαρτυρόμενοι για τις στρεβλώσεις που προκαλεί στην τοπική αγορά η χρήση από μέρους των εταιριών κρουαζιέρας του πρωτοκόλλου «BUBBLE» που απαγορεύει την ελεύθερη διακίνηση και επιβάλλει  την επιλεκτική και καθοδηγούμενη διακίνηση των επιβατών των κρουαζιερόπλοιων σε συγκεκριμένους  χώρους και καταστήματα.



Η διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε από τους φορείς που πλήττονται άμεσα από την εφαρμογή του πρωτοκόλλου «bubble» και συγκεκριμένα από την Ιόνιο Ομοσπονδία Εμπορίου Και Επιχειρηματικότητας, τον Εμπορικό Σύλλογο Κέρκυρας, τον Ενιαίο Φορέα, το Σωματείο Εστιατόρων & Συναφών Επαγγελμάτων, τον  Σύνδεσμο ΤΑΧΙ, το Αστικό ΚΤΕΛ, τον Σύνδεσμο Αμαξάδων, τον Σύλλογο Περιπτερούχων, ενώ στο πλευρό τους βρίσκονται, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα για συμμετοχή, αντιπροσωπεία του Δ.Σ του Συλλόγου Επαγγελματιών Λογιστών Κέρκυρας, όπως και η Επιτροπή Οικονομίας και Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας.

Έγινε ειρηνικά, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα δεν υπάρχει προσέγγιση κρουαζιερόπλοιου για την αποφυγή ταλαιπωρίας των επιβατών.





Όπως τόνισαν οι διοργανωτές η διαμαρτυρία αποσκοπεί στην ενίσχυση του συνόλου των επιχειρήσεων χωρίς αποκλεισμούς  εστιάζοντας στα εξής σημεία:

Να γίνει κατανοητό σε όλους ότι η κρουαζιέρα πρέπει να είναι ανταποδοτική με ότι αυτό συνεπάγεται .
Να μην χαθεί για πάντα το εισόδημα που προκύπτει από τους επισκέπτες  της κρουαζιέρας.
Να συνεχίσει να υπάρχει το ιστορικό κέντρο με τα Κερκυραϊκά καταστήματα.
Να μην απαξιωθεί ως τουριστικός προορισμός ολόκληρο το νησί της Κέρκυρας
Η ευημερία των πολιτών της Κέρκυρας

Οι επαγγελματίες καταγγέλλουν τον οικονομικό στραγγαλισμό τους από τον αθέμιτο ανταγωνισμό που δημιουργείται μεταξύ των επιχειρήσεων, καθώς η απώλεια των εσόδων τους ανέρχεται έως το 70% και πολλές επιχειρήσεις και καταστήματα «ψυχορραγούν» οικονομικά.