Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τεστ για τους αθλητές και κριτήριο συμμετοχής σε μεγάλες διοργανώσεις

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
03 Φεβρουαρίου 2022 / 16:03
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΚΡΥΡΑ. Το Αργυρό Ολυμπιακό μετάλλιο που κατέκτησε ο Σπύρος Γιαννιώτης το 2016 στα 36 του χρόνια, αλλά κυρίως η ψυχή που έβγαλε για να φτάσει σε αυτό, στα 10 χιλιόμετρα ανοικτής θάλασσας, ήταν ορόσημο για το αγώνισμα στην Ελλάδα.

ΚΕΚΡΥΡΑ. Το Αργυρό Ολυμπιακό μετάλλιο που κατέκτησε ο Σπύρος Γιαννιώτης το 2016 στα 36 του χρόνια, αλλά κυρίως η ψυχή που έβγαλε για να φτάσει σε αυτό, στα 10 χιλιόμετρα ανοικτής θάλασσας, ήταν ορόσημο για το αγώνισμα στην Ελλάδα. Πλέον οι αγώνες ανοικτής θάλασσας έχουν πολλούς κολυμβητές και κολυμβήτριες που θέλουν να ακολουθήσουν τα βήματα του κορυφαίου, όλων των εποχών, αθλητή κολύμβησης της χώρας, σε ένα αγώνισμα που το έκανε με τη δική του παρουσία δημοφιλές στη χώρα. Ο Σπύρος που δεν θα μπορούσε να είναι μακριά από το άθλημα σήμερα είναι τεχνικός σύμβουλος και η γνώμη, η άποψή του έχουν βαρύνουσα σημασία.

Το ερχόμενο Σάββατο 5 Φεβρουαρίου στο Κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ ξεκινάει το αγωνιστικό πρόγραμμα για την Κολύμβηση Μεγάλων Αποστάσεων (Open Water Swimming) και θα γίνει η 1η επίσημη χρονομέτρηση Κολύμβησης Μεγάλων Αποστάσεων (5.000 μέτρα σε Κολυμβητήριο), ενώ την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου αντίστοιχοι αγώνες θα γίνουν στη Θεσσαλονίκης και στη Λάρισα.

Από τη θέση του τεχνικού συμβούλου (OWS)  ο Σπύρος Γιαννιώτης σε δήλωσή του ανέφερε: «Πρόκειται για ένα καλό τεστ για τους αθλητές προκειμένου να διατηρήσουν την επαφή τους με τις μεγάλες αποστάσεις και παράλληλα αποτελεί και κριτήριο για τη συμμετοχή στις μεγάλες διοργανώσεις που έχουμε μέσα στο 2022».

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια