Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μέχρι την Κυριακή 30/01 οι αιτήσεις επαναπρόσληψης των ξενοδοχοϋπαλλήλων

ΑΙΤΗΣΕΙΣ
28 Ιανουαρίου 2022 / 13:57
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Καθυστέρηση στη διαδικασία υποβολής των αιτήσεων των εκπαιδευομένων στη Σχολή Μετεκπαίδευσης Τουριστικών Επαγγελμάτων διαπιστώνει το Συνδικάτο Ξενοδοχοϋπαλλήλων

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μέχρι την Κυριακή 30 Ιανουαρίου παρατείνεται η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων επαναπρόσληψης των ξενοδοχοϋπαλλήλων, όπως ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου το μέλος του Δ.Σ. του Συνδικάτου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Επισιτισμού Τουρισμού Κέρκυρας Φώτης Γκόρος.
 
Δικαίωμα υποβολής έχουν συνολικά 6.000 δικαιούχοι. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να καταθέτουν τις αιτήσεις τους στα γραφεία του Συνδικάτου που βρίσκονται στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας. Παράλληλα για τους ενδιαφερόμενους από την νότια Κέρκυρα η υποβολή των αιτήσεων θα πραγματοποιείται αύριο Σάββατο από τις 5 μ.μ. – 8 μ.μ. στο γραφείο του Συνδικάτου στους Ριγγλάδες και την Κυριακή από τις 11 π.μ. – 2 μ.μ.  Επιπλέον την Κυριακή 30 Ιανουαρίου, οι δικαιούχοι από την Βόρεια Κέρκυρα θα μπορούν να καταθέτουν την αίτησή τους από τις 11 π.μ. – 2 μ.μ.  έξω από το Δημαρχείο στην Αχαράβη.
 
Σύμφωνα πάντως με τον Πρόεδρο του Συνδικάτου Σταμάτη Πελάη αν και οι δικαιούχοι ανέρχονται στις 6.000, ωστόσο αυτοί που κάνουν αίτηση δεν ξεπερνούν τις 2.000. Η διαδικασία, όπως είπε είναι σε εξέλιξη και δεν υπάρχουν στοιχεία ακόμη για τον ακριβή αριθμό των αιτήσεων που έχουν κατατεθεί.
 
Υπολειτουργεί η Σχολή Μετεκπαίδευσης
 
Παράλληλα, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου, ο κ.Γκόρος κατήγγειλε την ολιγωρία της κυβέρνησης για την καθυστέρηση της διαδικασίας υποβολής των αιτήσεων των εκπαιδευομένωνστη Σχολή Μετεκπαίδευσης Τουριστικών Επαγγελμάτων.

Όπως τονίστηκε, ενώ η διαδικασία πραγματοποιείται κανονικά κάθε Ιούλιο, με ευθύνη της κυβέρνησης οι αιτήσεις υποβλήθηκαν πριν λίγο καιρό με προθεσμία μόλις μια εβδομάδα. Αποτέλεσμα ήταν να συγκροτηθούν οριακά μόλις τρία τμήματα από τα εννέα συνολικά με τον αριθμό συμμετεχόντων να ανέρχονται μόνο στους 14 ανά τμήμα, από 25 που είναι το μέγιστο.

«Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση για την καθυστέρηση και την ολιγωρία που έδειξε στο ζήτημα της Σχολής Μετεκπαίδευσης. Πιστεύουμε επίτηδες αργοπόρησε την διαδικασία των αιτήσεων συμμετοχής των εργαζομένων με σκοπό να μην υπάρχει συμμετοχή και να μην λειτουργήσει», σχολίασε ο κ.Γκόρος.
 
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.