Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κοπή πίτας με απονομές η κωπηλασία στην Υπαπαντή

ΝΑΟΚ
25 Ιανουαρίου 2022 / 16:39
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Έχουμε συνηθίσει τον ΝΑΟΚ κάθε χρόνο την πρωτοχρονιά συνήθως να κόβει την πρωτοχρονιάτικη πίττα του με καλεσμένες τις αρχές σε μια ζεστή εκδήλωση που γινόταν συνήθως στις εγκαταστάσεις του Ομίλου.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Έχουμε συνηθίσει τον ΝΑΟΚ κάθε χρόνο την πρωτοχρονιά συνήθως να κόβει την πρωτοχρονιάτικη πίττα του με καλεσμένες τις αρχές σε μια ζεστή εκδήλωση που γινόταν συνήθως στις εγκαταστάσεις του Ομίλου. Όμως ο covid κατάφερε να γίνει αιτία ο ΝΑΟΚ να κόψει φέτος σε κάθε τμήμα ξεχωριστή Πρωτοχρονιάτικη πίττα, ενώ και η εκδήλωση απολογισμού της χρονιάς, μαζί με τις τιμητικές διακρίσεις που δινόταν, έγινε ουσιαστικά σε κάθε τμήμα παρουσία των αθλητών και μέλη της διοίκησης, με σεβασμό στο Υγειονομικό πρωτόκολλο.

Στην Υπαπαντή στο Κομμένο έγινε η κοπή πίτας του τμήματος κωπηλασίας και έχει ιδιαίτερη σημασία, γιατί εκεί κάθε πρωί ξεκινάνε προπόνηση δεκάδες παιδιά του Ομίλου κάτω από τις οδηγίες του προπονητή Γιώργου Νοταρόπουλου και των συνεργατών του. Με δελτίο τύπου ο Όμιλος ενημέρωσε για την εκδήλωση.

Δελτίο τύπου ΝΑΟΚ

«Όπως σημείο αναφοράς του νησιού μας είναι η Μονή της Παναγίας Βλαχέρνας, για την οικογένεια της εν πλω κωπηλασίας του ΝΑΟΚ σημείο αναφοράς είναι το εκκλησάκι της Υπαπαντής του Χριστού στο Κομμένο, ένα ιστορικό μνημείο του 18ου αι. Καθώς η πανδημία καλά κρατεί, επιλέξαμε τον προαύλιο χώρο της εκκλησιάς, ένα οικείο για εμάς φυσικό τοπίο - λόγω προπονήσεων - για την κοπή της βασιλόπιτας του Τμήματός μας, την Κυριακή 23/1. Αθλητές, προπονητές, γονείς, φίλοι, ο Έφορος του Τμήματος, ο Πρόεδρος του ΝΑΟΚ, η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και ο Ιερέας έδωσαν το παρόν, ευχήθηκαν, έκαναν απονομές και χειροκρότησαν τους αθλητές μας, οι οποίοι βραβεύθηκαν για τις διακρίσεις τους στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα αλλά και τους Βαλκανικούς Αγώνες 2021. Μέσω του εθίμου της κοπής της βασιλόπιτας δημιουργήσαμε άλλη μια μοναδική ανάμνηση, αισθανόμενοι θαλπωρή και ενδυναμώνοντας τους δεσμούς της οικογένειάς μας. Το Τμήμα Κωπηλασίας εύχεται Καλή Χρονιά σε όλους, με Υγεία και Ελπίδα για το Νέο Έτος».

Παράλληλα τίμησε τους αθλητές 21 που διακρίθηκαν και έφεραν μετάλλια στην Κέρκυρα, δίνοντας δυο πλακέτες για τη διάκρισή τους με την Εθνική στους Βαλκανικούς αγώνες που έγιναν στην Οχρίδα στους Σταμάτη Σώμα και Σπύρο Σπιτιέρη που ήταν αργυροί Βαλκανιονίκες και πήραν και την 4η θέση στην τετράκωπο εφήβων.

Ακόμη δόθηκαν αναμνηστικά μετάλλια σε Αχιλλέα Μοναστηριώτη, Σπύρο Μηλιορίζο, Γιάννη Γούση και Ηρακλή Θεοδοσόπουλος, χρυσό στην Πανελλήνια Συνάντηση ανάπτυξης τον Ιούλιο του 2021 στη Σούδα (τετραπλό σκιφ) και Χρυσό στο πανελλήνιο κλειστής κωπηλασίας στη σκυταλοδρομία 1.000μ. στη Σαλαμίνα το Δεκέμβρη του 2021 και είναι μέλη της Εθνικής ομάδας ανάπτυξης για το 2021, ενώ ο Θεοδοσόπουλος πήρε και χάλκινο μετάλλιο στο Παν. Ανάπτυξης στην Καστοριά.

Ακόμη σε Μαρία Αγάθου, Ισμήνη Λιντοβόη, Άρτεμις Ζερβού και  Έλενα Διαβάτη, χάλκινο μετάλλιο στο Πανελλήνιο ανάπτυξης στη Σούδα στο τετραπλό σκιφ κορασίδων. Επίσης πήραν χάλκινα και αργυρά μετάλλια στο Πανελλήνιο κλειστής κωπηλασίας, στη σκυταλοδρομία και στο ατομικό 1000μ. Η Έλενα Διαβάτη και η Άρτεμις Ζερβού είναι αθλήτριες της εθνικής ομάδας ανάπτυξης.  

Οι  Χρήστος Αργυρός, Σπύρος Πελάης, Στέλιος Λυκουρίνος, Γιώργος Πελάης πήραν 4η θέση στο πρωτάθλημα στην Καστοριά τον Ιούλιο στην τετράκωπο με πηδαλιούχο.

Τέλος στην οκτάκωπο την 4η θέση στην Καστοριά πήραν Φοίβος Κουρής, Αθανάσιος Μπούζης, Κωνσταντίνος Νοταρόπουλος, Άγγελος Πρίφτης, Νίκος Δελλαπόρτας και Άγγελος Τραϊανόπουλος.  

Να σημειώσουμε ότι  το φλουρί έπεσε στον αθλητή Ανδρέα Πατούνη.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια