Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αυλωνίτης : Πρωτοφανής & αντιδημοκρατική η επιβολή κυρώσεων σε δύο εργαζόμενους από τη διοίκηση του Γ.Ν.Κ.

ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ
18 Ιανουαρίου 2022 / 16:24

Είμαστε και θα είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων του Ε.Σ.Υ., στο πλευρό όλων όσοι παραμένουν και δίνουν τη μάχη για ένα καλύτερο δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την άρση της απόφασης της διοίκησης του Νοσοκομείου Κέρκυρας εις βάρος δύο εργαζομένων καταλογίζοντάς τους αποζημίωση ύψους 10.000 ευρώ και στέρηση μισθού 5 ημερών για μηχάνημα που χάλασε εν ώρα εργασίας, ζητά με παρέμβασή του ο βουλευτής Κέρκυρας ΣΥΡΙΖΑ Αλ.Αυλωνίτης.

Χαρακτηρίζει  την απόφαση πρωτοφανή στα χρονικά αλλά και αντιδημοκρατική με στόχο τον εκφοβισμό. Όπως επισημαίνει ο βουλευτής:  "Αυτή είναι η αντίληψη της διοίκησης του κ. Ρουμπάτη για την λειτουργία του δημόσιου Νοσοκομείου! Αυτή είναι η συμπεριφορά στους ανθρώπους που χειροκροτούσαμε, αυτούς που πάλεψαν και παλεύουν γενναία εν μέσω πανδημίας! Αυτά είναι τα κίνητρα που δίνουμε σε νέους επιστήμονες για να εργαστούν στο νοσοκομείο της Κέρκυρας!
 
Δικαίως διερωτώνται οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Κέρκυρας «αν η πρωτοφανής αυτή απόφαση δεν αποτελεί παραλογισμό, τότε αποτελεί δίωξη με σκοπιμότητα, καθώς ένας από τους δύο εργαζόμενους που διώκονται τυγχάνει να είναι η Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο».
Πόσες ακόμη αποφάσεις πρέπει να έχουν την υπογραφή του κ. Ρουμπάτη για να αντιληφθούμε όλοι την απαξιωτική συμπεριφορά του απέναντι σε οποιονδήποτε και οτιδήποτε δεν εναρμονίζονται πλήρως με την εξουσία και την καθεστωτική αντίληψη; Πόσοι ιατροί, νοσηλευτές, εργαζόμενοι πρέπει να υποστούν άνευ λόγου τιμωρίες, διώξεις, απαξίωση;
 
Η προσβλητική συμπεριφορά και οι αποφάσεις τιμωρητικού χαρακτήρα στο Νοσοκομείο Κέρκυρας προσθέτουν ένα, ακόμη, κομμάτι στο παζλ διώξεων δημοσιογράφων, γιατρών, εργαζόμενων στη χώρα μας «διότι δεν συνεμορφώθησαν προς τα υποδείξεις».
 
Απλά και ξεκάθαρα ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να αρθεί τώρα η πλειοψηφική απόφαση της διοίκησης του Νοσοκομείου Κέρκυρας εις βάρος των δύο εργαζομένων, θα μελετήσουμε το νομικό πλαίσιο και υπόβαθρο αυτής και σε κάθε περίπτωση θα αναζητήσουμε απαντήσεις από την ηγεσία του Υπ. Υγείας, δηλώνοντας ότι είμαστε και θα είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων του Ε.Σ.Υ., στο πλευρό όλων όσοι παραμένουν και δίνουν τη μάχη για ένα καλύτερο δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας".