Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συλλυπητήρια Μαχειμάρη για τον Γιάννη Μεταλληνό και τον Θανάση Σπίνουλα

Συλλυπητήρια
18 Ιανουαρίου 2022 / 12:27

Ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας Γιώργος Μαχειμάρης εκπροσωπώντας το Δήμο, το Δημοτικό Συμβούλιο και τους δημότες

εξέδωσε το συλλυπητήριο μήνυμα στο άκουσμα της απώλειας των Γιάννη Μεταλληνού και Θανάση Σπίνουλα.
 
 
Μέσα στη θλίψη της απόλυτης σιωπής που αφήνουν οι ειδήσεις για μεγάλες «απώλειες», πάντοτε αυτό που μένει είναι το εκκωφαντικό φως της μνήμης.
Όταν φεύγουν από τη ζωή, τα λόγια τους, η προσφορά τους, δυναμώνουν ανεξήγητα και παίρνουν μορφή.  Έτσι και ο Θανάσης Σπίνουλας και ο Γιάννης Μεταλληνός, θα μείνουν για πάντοτε χαραγμένοι στις θύμησές μας, με τις εικόνες που μας έχουν χαρίσει, τη δική τους  προσωπική σφραγίδα και τη διαχρονική  προσφορά και συμβολή  τους στους τομείς ενασχόλησης τους. Ανήκαν στην κατηγορία των ανθρώπων που αξιοποιούν τα φυσικά χαρίσματα, με τα οποία είναι προικισμένοι, αλλά και όσα κατόρθωσαν να αναπτύξουν κατά τη διάρκεια της ζωής τους, για το κοινωνικό σύνολο, απολαμβάνοντας αυτή την προσφορά, χωρίς υστεροβουλία, με σεβασμό, απλότητα  και σοβαρότητα.
 
ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ:

Ο αυτοδίδακτος βιολιστής της Κέρκυρας Θανάσης Σπίνουλας, ο άνθρωπος που τίμησε την παραδοσιακή μουσική του νησιού μας «πήρε την απόφαση να φύγει μακριά μας» …και αναπαύεται πλέον στην γειτονιά των αγγέλων. Ο σπουδαίος αυτός καλλιτέχνης επί 60 χρόνια σηματοδοτούσε τη λαϊκή μας παράδοση, ενώ συνέδεσε το όνομα του με τα πανηγύρια στα χωριά   της υπαίθρου μας. Προικοδότησε το χώρο του λαϊκού πολιτισμού και ιδιαίτερα της δημοτικής μουσικής με μια σειρά προσωπικής καθαρά δημιουργίας.
 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΕΤΑΛΛΗΝΟΣ:
Η απώλεια, του   Δασκάλου, του μουσικού και ζωγράφου Γιάννη Μεταλληνού για την Κέρκυρα που αγάπησε  και εμπνεύστηκε, μεγάλη.

Εξαίρετος παιδαγωγός, αφοσιωμένος στο λειτούργημα του. Απο το 1976 έγινε γνωστός και στο τραγούδι, ενώ η γνωριμία του με το έργο του Άγγελου Γιαλλινά ήταν ουσιαστικά η αφορμή για την συστηματική ενασχόληση του με την  την  ζωγραφική όπου και διέπρεψε .Συμμετείχε σε ομαδικές εκθέσεις στην Κέρκυρα και όχι μόνο, με αξιόλογες κριτικές.
 
Η ανάμνησή τους  θα είναι πάντα θετική, στιβαρή, ζωογόνος, όπως η αρχοντική και διακριτική παρουσία τους στη ζωή. Για τον πολιτισμό που διακόνησαν με ευθύνη, η μνήμη τους θα είναι ζωντανή και διαρκής.

Αυτή τη δύσκολη στιγμή συμπαραστεκόμαστε στο βαρύτατο πένθος  των οικείων τους και προσευχόμαστε να βρουν την εσωτερική δύναμη και το κουράγιο να αντέξουν την μεγάλη δοκιμασία.