Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παραιτείται ο Φοίβος Κακαβίτσας από το ΕΣΥ - Τι αναφέρει στην επιστολή

Φοίβος Κακαβίτσας
11 Ιανουαρίου 2022 / 10:13
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

«Απέναντι στις εργασιακή εξουθένωση, διαλέγω την αξιοπρέπεια» αναφέρει στην επιστολή παραίτησής του

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Δυστυχώς κάποιοι επέλεξαν την εργασιακή εξουθένωση του προσωπικού στο ΕΣΥ και την ουσιαστική εκδίωξη του από το σύστημα» αναφέρει ο γιατρός Φοίβος Κακαβίτσας, ο οποίος υπηρετεί στο Κέντρο Υγείας Κέρκυρας. 

Όπως λέει στην "Ε", στην παραίτηση τον οδήγησαν οι συνθήκες εργασίας, λόγω της έλλειψης προσωπικού στο Κέντρο Υγείας. «Μέχρι τώρα έκανα 10 εφημερίες το μήνα και είχα ήδη φθάσει στα όριά μου. Με την έλλειψη παιδιάτρου για τους εμβολιασμούς παιδιών, η Υγειονομική Περιφέρεια, επέλεξε την κάλυψη του κενού από Γενικό Γιατρό και μου ζητήθηκε να κάνω 14 εφημερίες το μήνα. Είναι  πάνω από τις δυνάμεις μου και δεν το διαπραγματεύομαι» τονίζει.   

Η επιστολή παραίτησης που κατατέθηκε σήμερα 11/1/2022:




Ο Φοίβος Κακαβίτσας ανακοίνωσε την παραίτησή του, αναφέροντας:

«Μετά την απαίτηση της διεύθυνσης για να πραγματοποιώ εφεξής 14 εφημερίες το μήνα, μόνη αξιοπρεπής λύση ήταν αυτή της παραίτησης μου από το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Μέχρι τώρα έκανα 10 εφημερίες το μήνα, που ήταν ήδη εξουθενωτικές ως ωράριο (1 στις 3 μέρες εσώκλειστος στο ΚΥ για να καταλαβαινόμαστε), ελπίζοντας ότι θα έρθουν και καλύτερες μέρες. Αυτό, παρότι  η υπερεργασία δεν οφείλονταν στην πανδημία, αλλά απλά στην έλλειψη προσωπικού, μετά την παραίτηση μιας συναδέλφου το καλοκαίρι που ποτέ δεν αντικαταστάθηκε...

Η αλήθεια είναι ότι οταν διάλεξα την ειδικότητα του οικογενειακού ιατρού, πάντα σκεφτόμουνα τον εαυτό μου να εργάζεται εντός του δημόσιου συστήματος υγείας.

Δυστυχώς κάποιοι επέλεξαν την εργασιακή εξουθένωση του προσωπικού στο ΕΣΥ και την ουσιαστική εκδίωξη του από το σύστημα.

Δεν με πείραξαν ούτε τα χρωστούμενα των εφημερίων (πολλές φορές για ολόκληρους μήνες, αυτά πάντα υπήρχαν), ούτε η δουλειά (σε όλες τις εφημερίες λέω σε κόσμο που δεν βρίσκει ραντεβού το πρωί, να έρθει να τον εξυπηρετήσω), δε με πείραξαν οι 83 μέρες κανονικής άδειας που μου οφείλονται (ενταξει αυτό με πείραξε λίγο, αλλά την πάλευα).

Δεν εκβιάζω κανένα, ξέρω ότι το σύστημα θα λειτουργήσει και χωρίς εμένα. Πάντα λειτουργεί.

Το θέμα όμως δεν είναι μόνο το σύστημα. Πέρα από λειτουργοί του συστήματος, είμαστε και άνθρωποι, έχουμε οικογένειες και δε μπορεί να δουλεύεις από τις 8 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ κάθε μέρα, εκλιπαρώντας για 1 ή 2 απογεύματα ελεύθερα στη βδομάδα....

Απέναντι στις εργασιακή εξουθένωση, διαλέγω την αξιοπρέπεια».
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.