Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Νίκος Γκούσης – Συγχαρητήρια στους δημοτικούς συμβούλους που εξελέγησαν

Νίκος Γκούσης
10 Ιανουαρίου 2022 / 10:12

Η δημοτική μας παράταξη παρούσα σε όλα Όργανα του Δήμου, στα οποία ως μείζονα αντιπολίτευση έχει εκπροσώπηση, άσκησε και δημοτικό έλεγχο, αλλά και κριτική καταθέτοντας προτάσεις, ενώ δεν παρέλειψε να αναδεικνύει προβλήματα διεκδικώντας τη λύση τους.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ανακοίνωση εξέδωσε ο επικεφαλής της παράταξης «Δημοκρατική Συνεργασία για το Νότο» σχετικά με τα αποτελέσματα στις δημαιρεσίες που διεξήχθησαν την Κυριακή 9 Ιανουαρίου, στον Δήμο Νότιας Κέρκυρας. Στην ανακοίνωσή του τόνισε τα εξής:

«Εκλέχτηκαν σήμερα 9.1.2022 τα νέα μέλη του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νότιας Κέρκυρας και τα μέλη των Επιτροπών, της Οικονομικής και της Ποιότητας Ζωής. Η ειδική δια ζώσης συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Λευκίμμης, καθώς ολοκληρώθηκε η πρώτη εικοσαοχτάμηνη θητεία.

Στα σχεδόν δυόμιση χρόνια που αφήσαμε πίσω μας -είτε λόγω πανδημίας είτε με πρόφαση την πανδημία- πολλές αποφάσεις των προαναφερθέντων Οργάνων του Δήμου λήφθηκαν με έλλειμμα δημοκρατίας, δηλαδή σε συνεδριάσεις  τηλεδιασκέψεων ή Δια Περιφοράς σε συνθήκες περιορισμένου διαλόγου ή και καθόλου! Παράλληλα οι δημότες δεν είχαν πρόσβαση να παρακολουθούν τα Δημοτικά Συμβούλια, αφού ούτε πραγματοποιούνταν δημόσια και ανοικτά για όλους, ούτε μεταδίδονταν ζωντανά παρόλες τις επίμονες οχλήσεις της παράταξής μας…

Η δημοτική μας παράταξη παρούσα σε όλα Όργανα του Δήμου, στα οποία ως μείζονα αντιπολίτευση έχει εκπροσώπηση, άσκησε και δημοτικό έλεγχο, αλλά και κριτική καταθέτοντας προτάσεις, ενώ δεν παρέλειψε να αναδεικνύει προβλήματα διεκδικώντας τη λύση τους.

Στην άμεση επικοινωνία με τους δημότες δεν τα καταφέραμε όσο θα θέλαμε, αφού οι δύσκολες συνθήκες και οι περιορισμοί της άμεσης επαφής επέφεραντη χαλάρωση του κοινωνικού ιστού δυσκολεύοντας και τη δική μας επαφή με τους δημότες. Όμως προσπαθήσαμε να καλύψουμε το κενό με συνεχείς ανακοινώσεις και παρεμβάσεις στα ΜΜΕ, πολλές από τις οποίες κοινοποιήσαμε.

Στις Δημαιρεσίες, μιας και συμπίπτουν με την αρχή ενός νέου έτους, ακούγονται ευχές και εκφράζεται αισιοδοξία. Όμως στη φετινή συγκυρία, όπου ανθρώπινες ζωές κινδυνεύουν ή ακόμα και χάνονται καθημερινά, όπου το νέο ανεξέλεγκτο κύμα πανδημίας δημιουργεί κοινωνική και εργασιακή αβεβαιότητα, αλλά κι όπου οι αυξήσεις όλων των ειδών και της ενέργειας φέρνουν σε ακόμα πιο δύσκολες συνθήκες τα νοικοκυριά, δεν αρκούν τα λόγια….
Χρειαζόμαστε μια κυβερνητική πολιτική πρόνοιας και ένα Δήμο δίπλα στο δημότη, έτοιμο να αντισταθεί και να διεκδικήσει, αλλά κι όπου χρειαστεί να καλύψει τις βασικές παραλείψεις!!

Συγχαρητήρια και καλή δύναμη στους δημοτικούς μας συμβούλους που εξελέγησαν:

Ο κ. Ζαφείρης Μίαρης, Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου,
Ο κ. Θεμιστοκλής Καββαδίας, τακτικό μέλος στην Οικονομική Επιτροπή,
Ο κ. Νίκος Γκούσης, αναπληρωματικό μέλος στην Οικονομική Επιτροπή,
Η κ. Μαρία Κοντομάρη, τακτικό μέλος στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής,
Η κ. Ναυσικά Κουλούρη, αναπληρωματικό μέλος στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.
Καλή δύναμη και στους υπόλοιπους δημοτικούς συμβούλους που εξελέγησαν στις Επιτροπές καθώς και στον επανεκλεγέντα Προέδρο του ΔΣ κ. Ιωάννη Καββαδία και στο Γραμματέα του ΔΣ κ. Αλέξανδρο Καστρινό».