Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έλεγχο και απόδοση ευθυνών ζητά η παράταξη Γκούση από τον εκλεγμένο Δήμαρχο Βασίλη Χειμαριώτη

Νίκος Γκούσης
26 Οκτωβρίου 2023 / 11:54

«Η παράταξή μας πήρε άμεση και σαφή απόφαση ευθύνης για το δεύτερο γύρο συμβάλλοντας ουσιαστικά, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για τη δημοκρατική λειτουργία και τη διάφανη διαχείριση των δημοτικών πραγμάτων»

ΝΟΤΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑ (ΝΙΚΟΣ ΓΚΟΥΣΗΣ). Οι πολίτες της νότιας Κέρκυρας με τη ψήφο τους στο δεύτερο γύρο των εκλογών στις 15 Οκτώβρη ανέδειξαν τη νέα Δημοτική Αρχή με Δήμαρχο το Βασίλη Χειμαριώτη, τον οποίο συγχαίρουμε για την καθαρή του νίκη!

Παράλληλα όμως έστειλαν κι ένα ηχηρό και διδακτικό μήνυμα προς πολλές κατευθύνσεις αποδοκιμάζοντας παραδειγματικά και με εντυπωσιακή - ευρεία πλειοψηφία (60%) την απερχόμενη Δημοτική Αρχή όχι μόνο για τα πεπραγμένα της - και τα μη! -, αλλά και για τα πρωτόγνωρα ευτελή πολιτικά ήθη και την απύθμενη προπαγάνδα που χρησιμοποίησε.

Η Παράταξή μας μετά τον πρώτο γύρο πήρε άμεση και σαφή απόφαση ευθύνης για το δεύτερο γύρο συμβάλλοντας ουσιαστικά, ώστε να ανοίξει ο δρόμος αφενός για τη δημοκρατική λειτουργία στα πολιτικά όργανα του Δήμου, κυρίως όμως για να υπάρξει διάφανη διαχείριση των δημοτικών πραγμάτων, ‘’απαιτώντας’’ (σε εύθετο χρόνο):

• Τον έλεγχο οικονομικών δεδομένων
• Την αποκάλυψη έκνομων ενεργειών
• Την απόδοση ευθυνών
• Την αξιοκρατία στις προσλήψεις συμβασιούχων

Τα ίδια ακριβώς ζητούμενα επαναθέτουμε δημόσια πλέον προς την νεοεκλεγείσα Δημοτική Αρχή ως προαπαιτούμενα χρηστής διοίκησης.

Δηλώνουμε ανοιχτοί σε διάλογο και με τη Δημοτική Αρχή και με άλλες διαθέσιμες Παρατάξεις με στόχο τη χάραξη - κατά το δυνατόν - κοινών πολιτικών στο Δημοτικό Συμβούλιο είτε για συγκεκριμένα θέματα είτε και για επιμέρους τομείς…

Τονίζουμε όμως το αυτονόητο! Η υλοποίηση των αποφάσεων βαρύνει αποκλειστικά τη Δημοτική Αρχή, η οποία έχει την ευθύνη για την καλή λειτουργία και τον έλεγχο των Υπηρεσιών, αλλά και την αποκλειστική ευθύνη για την ορθή (κρίσιμη) επιλογή των συνεργατών της!

Τέλος, υπηρετώντας το θεσμικό μας ρόλο ως Παράταξη της Αντιπολίτευσης, έχουμε πρόθεση δημιουργικής παρουσίας στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και ανυποχώρητης στάσης όπου το κρίνουμε αναγκαίο!

26 Οκτώβρη 2023
Δημοκρατική Συνεργασία για τον Νότο
Νίκος Γκούσης - Επικεφαλής