Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κέρκυρα: Με λαμπρότητα ο Αγιασμός των Υδάτων - Τους «παίδεψε» ο Σταυρός! (videos -photos)

Θεοφάνεια
06 Ιανουαρίου 2022 / 11:48
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν και φέτος στην Κέρκυρα τα Άγια Θεοφάνεια.

Το πρωί εψάλλη η Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό Υ.Θ. Σπηλαιωτίσσης. Με το πέρας της λειτουργίας ακολοήθησε μικρή πομπή προς το Παλιό Λιμάνι - Καφέ Γυαλί, όπου έγινε η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού και ο Αγιασμός των Υδάτων.

Την τελετή παρακολούθησαν πανοραμικά από τα Μουράγια, πολλοί Κερκυραίοι. 



Αρκετοί θαρραλέοι κολυμβητές βούτηξαν και φέτος στα παγωμένα νερά προκειμένου να δοκιμάσουν να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό και να λάβουν τη ευλογία.



Πάντως η ανάκτηση του Σταυρού που έριξε ο μητροπολίτης Κερκύρας Νεκτάριος, δεν αποδείχτηκε φέτος εύκολη υπόθεση, καθώς οι κολυμβητές χρειάστηκε να κάνουν αρκετές προσπάθειες ώσπου τελικά να τον βρουν και να τον σηκώσουν θριαμβευτικά στον αέρα. 






Ο πρώτος που κατάφερε να τον ανασύρει ήταν ο Μάρκο Τζουλιάνο, ο οποίος εξέφρασε τη χαρά του και τις ευχές του για όλον τον κόσμο.  Ο Μητροπολίτης Κέρκυρας τον επιβράβευσε με έναν χρυσό σταυρό, ενώ με έναν ασημένιο σταυρό ανταμοίφθηκαν όλοι όσοι βούτηξαν. 

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.