Κυριακή 01.10.2023 ΚΕΡΚΥΡΑ

Με τον Υπουργό Πολ. Προστασίας η τελευταία συνάντηση εργασίας της Ρ.Κράτσα για το 2021

ΚΡΑΤΣΑ
31 Δεκεμβρίου 2021 / 14:25

Iκανοποίηση του Υπουργού για την πορεία των έργων αποκατάστασης από “Μπάλλο” και καθαρισμό ρεμάτων στην Κέρκυρα και Κεφαλονιά.

ΑΘΗΝΑ. Η τελευταία συνάντηση εργασίας του 2021 της Περιφερειάρχη Ρόδης Κράτσα Τσαγκαροπούλου ήταν με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστο Στυλιανίδη, συνοδευόμενη από τον Περιφερειακό Συντονιστή Πολιτικής Προστασίας κ. Αντώνη Σουρβίνο.

Ο Υπουργός με την συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα κ. Βασιλείου Παπαγεωργίου και των συνεργατών του, ενημερώθηκε για την πορεία των έργων αποκατάστασης από την θεομηνία «Μπάλλος». Εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ετοιμότητα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στην αντιμετώπιση των συνεπειών της θεομηνίας αλλά και την συνέχιση των καθαρισμών των ρεμάτων στην Κέρκυρα και τα άλλα νησιά.

Τόνισε επίσης ότι τα Ιόνια Νησιά είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στην κλιματική αλλαγή, στις έντονες βροχοπτώσεις και τα πλημμυρικά φαινόμενα και ζήτησε από την Περιφερειάρχη συστηματική συνεργασία για την πρόληψη και οχύρωση των μεγάλων αλλά και μικρών νησιών του Ιονίου.

Η Περιφερειάρχης ζήτησε από τον Υπουργό την στήριξη του Υπουργείου για την εκπόνηση ολοκληρωμένου master plan Πολιτικής Προστασίας για κάθε Περιφερειακή Ενότητα λόγω της επιτάχυνσης της κλιματικής αλλαγής, των μεγάλων αναγκών πρόληψης και του υπέρογκου κόστους αποκαταστάσεων των ζημιών. Η Περιφερειάρχης ζήτησε επίσης να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την δημιουργία των Τοπικών Κέντρων Πολιτικής Προστασίας σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες παράλληλα με τα Γενικά Περιφερειακά Κέντρα σύμφωνα με το κυβερνητικό πρόγραμμα.

Ο Υπουργός πρότεινε στην Περιφερειάρχη ειδική συνάντηση ενημέρωσης για την πορεία των έργων αποκατάστασης των συνεπειών του ΙΑΝΟΥ σε Κεφαλονιά και Ιθάκη.

Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με την συζήτηση για τη σημασία του Επετειακού Έτους 2021 και ενημέρωση για την συμμετοχή των Επτανησίων στην Εθνική Παλιγγενεσία του 1821.

Η Περιφερειάρχης είχε την ευκαιρία να προσφέρει στον Υπουργό τον επετειακό φάκελο 1821-2021, της Περιφέρειας με ένα περιεχόμενο που αναδεικνύει τις μεγάλες μορφές των Επτανησίων στον Αγώνα για την Ελευθερία και την Ανεξαρτησία.