Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

3ο Γυμνάσιο - Εργαστηριακά πειράματα πραγματοποίησαν οι μαθητές

3ο Γυμνάσιο
23 Δεκεμβρίου 2021 / 14:52
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Το 3ο Γυμνάσιο φιλοξένησε τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Υπευθύνων ΕΚΦΕ (ΠΑΝΕΚΦΕ) και Υπεύθυνο του ΕΚΦΕ Κερκύρας κ. Μουρούζη Παναγιώτη (Φυσικό - Ραδιοηλεκτρολόγο)

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τη Δευτέρα 20-12-2021 το 3ο Γυμνάσιο Κέρκυρας φιλοξένησε τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Υπευθύνων ΕΚΦΕ (ΠΑΝΕΚΦΕ) και Υπεύθυνο του ΕΚΦΕ Κερκύρας κ. Μουρούζη Παναγιώτη (Φυσικό - Ραδιοηλεκτρολόγο). Ο κ. Μουρούζης, πραγματοποίησε εργαστηριακά πειράματα με πολύ απλά υλικά (αλουμίνιο, πλαστικό, ρεσσό κτλ) σχετικά με τη θερμότητα και τη θερμοκρασία στους μαθητές και τις μαθήτριες της Α’ τάξης του σχολείου.

Ο άνθρωπος όπως και όλα τα ζώα έχει αισθητήρια που ανταποκρίνονται στις θερμοκρασιακές μεταβολές. Αυτά όμως είναι τελείως υποκειμενικά. Το πρώτο πείραμα που παρουσίασε ο κ. Μουρούζης στα παιδιά, ήταν ακριβώς σ’ αυτό το θέμα.  Μετά έγινε η παρουσίαση του φαινομένου της διαστολής – συστολής. Πάνω σ’ αυτό το φαινόμενο στηρίχτηκαν οι επιστήμονες για να φτιάξουν τα πρώτα θερμόμετρα. Δόθηκε η δυνατότητα στους μαθητές να κατανοήσουν τη λειτουργία ενός απλού θερμομέτρου.

Στη συνέχεια οι μαθητές έφτιαξαν ένα διμεταλλικό έλασμα. Έτσι κατάλαβαν πως ελέγχεται η θερμοκρασία σε έναν φούρνο, ένα ψυγείο, ένα σίδερο, ένα πλυντήριο ένα βραστήρα. Η Φυσική στην πράξη!

Ο διευθυντής του 3ου Γυμνασίου, Μιλτιάδης Μελισσάς, ευχαρίστησε τον κ. Μουρούζη, υπεύθυνο του Εργαστηριακού Κέντρου Φυσικών Επιστημών για την άμεση ανταπόκρισή του στην εμβόλιμη αυτή δράση του σχολείου.
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.