Επιστολή Συνδικάτου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας σε Κικίλια για το ΙΕΚ Τουρισμού

Επιστολή Συνδικάτου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας σε Κικίλια για το ΙΕΚ Τουρισμού

Ήδη η απουσία βασικών διοικητικών υπαλλήλων ακυρώνει την λειτουργία των εργαστηρίων

21
Δεκεμβρίου / 2021

ΚΕΡΚΥΡΑ. Eπιστολή προς τον Υπουργό Τουρισμού αλλά και τους Βουλευτές Κέρκυρας, έστειλε το Συνδικάτο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Εργαζομένων Επισιτισμού-Τουρισμού για τα προβλήματα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζει το ΙΕΚ Τουρισμού Κέρκυρας. Όπως επισημαίνεται, ήδη η απουσία βασικών διοικητικών υπαλλήλων ακυρώνει την λειτουργία των εργαστηρίων, ενώ  η λειτουργία της σχολής μετεκπαίδευσης έχει εκ προοιμίου υπονομευτεί αφού καθυστέρησε η έναρξη λειτουργίας της
 
Αναλυτικά η επιστολή:
“Κύριε Υπουργέ, Είναι σε όλους πλέον γνωστό και σε εσάς ακόμη περισσότερο , ότι η υποστελέχωση του ΙΕΚ τουρισμού τόσο σε διοικητικό όσο και εκπαιδευτικό προσωπικό οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε κλείσιμο της σχολής.

Ήδη η απουσία βασικών διοικητικών υπαλλήλων ακυρώνει την λειτουργία των εργαστηρίων. Η κάλυψη ορισμένων εκ των κενών θέσεων με πρόχειρες λύσεις δεν μπορεί να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη λειτουργία της σχολής.

Την ίδια ώρα που τα προβλήματα του ΙΕΚ έχουν ανάψει κόκκινο, προκηρύσσετε την λειτουργία της σχολής μετεκπαίδευσης με μεγάλη καθυστέρηση (5 μηνών) και καλείτε τους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία, τον επισιτισμό και τουρισμό μέσα σε ελάχιστες ημέρες να ενημερωθούν και να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, για να αιτηθούν την συμμετοχή τους στην σχολή μετεκπαίδευσης.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά , δεν έχετε κάνει τίποτα για να αποτρέψετε την καθυστέρηση καταβολής του επιδόματος ανεργίας αυτών που θα παρακολουθήσουν (;) τα μαθήματα της σχολής.

Υπό αυτές τις συνθήκες η λειτουργία της σχολής μετεκπαίδευσης έχει εκ προοιμίου υπονομευτεί αφού καθυστέρησε η έναρξη λειτουργίας της , το χρονικό περιθώριο για υποβολή αιτήσεων είναι ελάχιστο, η ανέχεια των εποχιακών εργαζόμενων δεν επιτρέπει την καθυστέρηση καταβολής ακόμη και αυτού του πενιχρού επιδόματος ανεργίας και η υποστελέχωση της σχολής δεν προϊδεάζει την απρόσκοπτη λειτουργία της.

Σας καλούμε τώρα την ύστατη στιγμή αν πραγματικά θέλετε να τηρήσετε τα προσχήματα

α.Να προσλάβετε με συμβάσεις πλήρους απασχόλησης μόνιμη σχέση εργασίας όλο το απαραίτητο εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό , με πλήρη κάλυψη των οργανικών θέσεων του ΙΕΚ και της σχολής μετεκπαίδευσης

β.Να παρατείνετε την προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για την μετεκπαίδευση τουλάχιστον έως 31/12/21.

γ.Να δεσμευτείτε και να πληρώσετε κάθε μήνα τις αποδοχές της επιδοτούμενης εκπαίδευσης χωρίς καθυστέρηση και γραφειοκρατικές αλχημείες με τον ΟΑΕΔ.

δ.Να προμηθευτείτε όλα τα απαραίτητα υλικά και να λειτουργήσουν τα εργαστήρια.

Τέλος συνεχίζουμε να απαιτούμε την ανέγερση εκπαιδευτηρίου της σχολής στο ακίνητο της στον ΣΚΕΡΟ για την οριστική επίλυση του στεγαστικού ζητήματος και την λειτουργία δωρεάν οικοτροφείου για τους σπουδαστές που προέρχονται από άλλες περιοχές και αυτή την στιγμή επιβαρύνονται από δυσβάσταχτο κόστος.”